Hλιούπολη: Για αναρρίχηση στον Υμηττό (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο Σ.Π.Α.Υ. (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού) σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης, προχωρούν στην συντήρηση και ασφάλιση των αναρριχητικών πεδίων του Υμηττού, για την ασφαλέστερη και ευκολότερη χρήση τους από φυσιολάτρες, ορειβάτες και αναρριχητές.

Η προσπάθεια στοχεύει στην ανάδειξη του Υμηττού, ως χώρου αναψυχής & άθλησης των δημοτών Ηλιούπολης αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής, αναδεικνύοντας τα αναρριχητικά πεδία της περιοχής του Υμηττού που συνορεύουν με τον Δήμο Ηλιούπολης.

Στόχος είναι να προβληθεί η άγνωστη σε πολλούς πλευρά του βουνού και να δοθεί μια διαφορετική διέξοδο σε όλους εκείνους που αγαπούν την φύση, αρέσκονται στις προκλήσεις και ιδιαίτερα σε άτομα ΑΜΕΑ, για τα οποία η αναρρίχηση αποτελεί ένα μοναδικό τρόπο να ξεπεράσουν τα δικά τους όρια!

Η παρέμβαση που υλοποιείται από αρχές Οκτώβρη και χρονικό ορίζοντα περάτωσης τους 4 μήνες, αφορά στην ασφάλιση και καθαρισμό των αναρριχητικών διαδρομών της Ηλιούπολης, ώστε να καταστούν κατάλληλες για αναρρίχηση πάλι, μετά την καταστροφική τελευταία πυρκαγιά.

Η διαδικασία απαιτεί την προμήθεια ειδικών ανοξείδωτων μεταλλικών πλακετών και τοποθέτηση τους στις διαδρομές από πιστοποιημένο εκπαιδευτή ορειβασίας- αναρρίχησης & βοηθούς. Παράλληλα, οι διαδρομές θα καθαριστούν σε μεγάλο βαθμό από σαθρά βράχια & πέτρες και θα σημαδευτούν διακριτικά με την αρίθμηση και βαθμό δυσκολίας κάθε μίας.

Η όποια παρέμβαση στις διαδρομές γίνεται πάντα με γνώμονα την ασφάλεια αλλά και την περιβαλλοντική προστασία των πεδίων.
Επίσης, δρομολογείται καθαρισμός και σήμανση των μονοπατιών που οδηγούν στα πεδία αλλά και των χώρων κάτω από αυτά. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα πεδία ΜΑΚΡΥΣ ΤΟΙΧΟΣ ή/ και ΓΟΥΒΑ, θα χρειαστεί μια τέτοια παρέμβαση, ώστε να επιτραπεί πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, καθώς οι δυο αυτοί χώροι αποτελούν ιδανικά πεδία για τέτοια χρήση (χαμηλές διαδρομές, δίπλα σε δρόμο πρόσβασης).
Τα πεδία στα οποία έχουν προγραμματιστεί οι παρεμβάσεις είναι 5 και συνολικά 93 διαδρομές, σε μια περιοχή περίπου 1,5 τετρ χιλιομέτρου. Αναλυτικότερα:
1.πεδίο ΜΑΚΡΥΣ ΤΟΙΧΟΣ, διαδρομές 19
2.πεδίο ΤΡΥΠΙΟΣ ΒΡΑΧΟΣ, διαδρομές 15,
3.πεδίο ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΣΤΑ, διαδρομές 10,
4.πεδίο ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΣΤΑ, διαδρομές 33,
5.πεδίο ΓΟΥΒΑ, διαδρομές 16

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.