“Στην τραγωδία που χτύπησε την Δυτική Αττική δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι”




(Aνακοίνωση του Συλλόγου γονέων 2ου Γυμνασίου Βούλας)

Γονείς του σχολείου μας που επισκέφτηκαν την περιοχή περιγράφουν εικόνες ανείπωτης καταστροφής και απόγνωσης η έκταση της οποίας δεν μπορεί να γίνει πλήρως αντιληπτή μέσα από τις εικόνες των ΜΜΕ.

Σε αυτές τις στιγμές πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ αποφάσισε τα κάτωθι:

  • Συντασσόμαστε πίσω από την προσπάθεια του Δήμου μας για την συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι τα είδη που συλλέγονται είναι:
    • Είδη ρουχισμού: Κουβέρτες, μπουφάν, φόρμες, παπούτσια ενηλίκων  και παιδικά σε καλή κατάσταση.
    • Είδη Τροφίμων: Στερεές τροφές άμεσα καταναλώσιμες (να μη θέλουν μαγείρεμα) νερά, γάλατα, παιδικά γάλατα, μπισκότα, χυμούς, σερβίτσια μίας χρήσεως.
    • Είδη Καθαριότητας: Απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής.
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο μας, δημιουργούμε σε συνεργασία με τον Πατέρα Σεραφείμ, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση, σημείο συλλογής των παραπάνω ειδών  στο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από αύριο Δευτέρα 20/11 και κάθε ημέρα μέχρι και την Κυριακή 26/11 και ώρες 07:00-12:00 και 17:00-19:00. Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
  • Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους γονείς όχι μόνο του σχολείου μας αλλά και των υπολοίπων σχολείων του Πανοράματος, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να συνεισφέρουν στην παραπάνω προσπάθεια. Ακόμη και ένα μικρό μπουκάλι νερό είναι υπερπολύτιμο σε αυτές τις στιγμές.
  • Προτείνουμε στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου μας να αναλάβουν πρωτοβουλία, δημιουργώντας παρόμοια σημεία συλλογής στην περιοχή τους, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί αποτελεσματικότερα τον Δήμο μας στην πρωτοβουλία του.
  • .Να γίνει προσπάθεια επικοινωνίας με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων των περιοχών που επλήγησαν ώστε να καταγραφούν πιθανές ανάγκες των μαθητών και να αναληφθεί παρόμοια πρωτοβουλία.

Ας κάνουμε όλοι μαζί πραγματικότητα το σύνθημα μίας παρόμοιας πρωτοβουλίας από ΜΜΕ: Κανένας μόνος-κανένας αβοήθητος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Email: [email protected]

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.