Παλαιό Φάληρο: Φόρος τιμής σε ένα πραγματικό ήρωα
Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, τιμώντας την μνήμη του Πυρονόμου Ματθαίου Μάντζιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κοψαχείλας, τον Σεπτέμβριο του
2014, πραγματοποίησε μνημόσυνο στην μνήμη του ενώ υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ελάχιστη τιμή στην θυσία του, ονόμασε την παιδική χαρά επί των οδών Ιπποκράτους – 28ης Οκτωβρίου – Σωκράτους ως παιδική χαρά ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ.
Η ονοματοδοσία αυτή, τόνισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης “θα αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα πραγματικό ήρωα, τον οποίο χαρακτήρισε η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία, καθώς έχασε
την ζωή του σε κίνδυνο για την σωτηρία συμπολιτών μας που βρίσκονταν σε κίνδυνο”.
Ο  Ματθαίος Μάντζιος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει μια γυναίκα 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο, με τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν και οι δύο.
Το περιστατικό συνέβη όταν η φωτιά στο ισόγειο κατάστημα υδραυλικών και θέρμανσης που ξέσπασε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, πήρε μεγάλες διαστάσεις, με ισχυρές εκρήξεις σε φιάλες ασετιλίνης, επεκτάθηκε γρήγορα, εγκλωβίζοντας την άτυχη 44χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος αλλά και τον Ματθαίο Μάντζιο ο οποίος προσπάθησε ηρωικά να την απεγκλωβίσει.
Στην σεμνή τελετή της ονοματοδοσίας της παιδικής χαράς παραβρέθηκαν οι συγγενείς του, φίλοι και συνάδελφοι του καθώς και πλήθος κόσμου που απέδωσε τιμή στην θυσία του νεαρού πυροσβέστη.

 

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.