Η οδική ασφάλεια προτεραιότητα για το δήμο Ηλιούπολης
Μεγάλη επιτυχία είχε η πρώτη από τη σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης για το θέμα της Οδικής Ασφάλειας.

Με την επιμέλεια του Συμβουλίου της Παραβατικότητας του Δήμου Ηλιούπολης, τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Παύλος Μυλωνάς» και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων διοργανώθηκε Ημερίδα με θέμα: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ»
Στην ημερίδα προβλήθηκε ενημερωτικό video, και έγιναν ομιλίες για την πρόληψη, τα τροχαία ατυχήματα, καθώς βέβαια και για τις συνέπειες των ατυχημάτων.

Οπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Δήμος, στο πλαίσιο της διετούς εκστρατείας που έχει εκπονήσει για τη ασφάλεια των πολιτών στους δρόμους, εκτός των υλικών παρεμβάσεων που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα οι οποίες υλοποιούνται με απόλυτη συνέπεια, έχει συνάψει και σταθερή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Παύλος Μυλωνάς για την διοργάνωση σειράς εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων.

Στο πλαίσιο του Τεχνικού Προγράμματος ο Δήμος Ηλιούπολης υλοποιεί σειρά έργων και παρεμβάσεων στην πόλη με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών στους δρόμους, όπως δημιουργία πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από τα σχολεία, εγκατάσταση σηματοδοτήσεων, απελευθέρωση πεζοδρομίων από παράνομες καταλήψεις τραπεζοκαθισμάτων και διαφημιστικών πινακίδων, δημιουργία κυκλοφοριακών κόμβων, συντήρηση των διαγραμμίσεων, αναβάθμιση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, εφαρμογή αντιολισθηρού τάπητα στους δρόμους, εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών, ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει εκστρατεία και κατόρθωσε να εντάξει στο πακέτο Γιούνκερ την υπόγεια σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με την Λ. Βουλιαγμένης για την εξάλειψη της διαμπερούς κυκλοφορίας και την δημιουργία μιας φιλικής και ασφαλούς γειτονιάς για τους κατοίκους της Ηλιούπολης.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από υψηλού επιπέδου ομιλίες καθώς σ΄αυτές συμμετείχαν η κα Δανέλη – Μυλωνά πρόεδρος του Ινστιτούτου «Παύλος Μυλωνάς», η κα Ροτζιώκου εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Κεπαπτζόγλου πρόεδρος των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και καθηγητής ΕΜΠ. Ο κ. Χρούσος Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Παιδιατρικής και Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Βόσκογλου Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος.

Το συντονισμό και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο κ. Γρηγόριος Αναγνώστου, Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας Αντιστράτηγος Ε.Α. και επίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.