Γιορτή Ανακύκλωσης στην Πλατεία Σουρμένων




Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, οργανώνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στην Πλατεία Σουρμένων, επί της Λεωφ. Ιασωνίδου και ώρα 11:00 – 17:00, ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση.

Παράλληλα σε ειδικά σημεία οι δημότες θα μπορούν να αποθέτουν για ανακύκλωση, ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες, μπαταρίες, ρούχα κ.τ.λ.




Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Στον ίδιο χώρο μεγάλοι και παιδιά θα ενημερώνονται για τους τρόπους και τα οφέλη της Ανακύκλωσης, μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και πολλών δώρων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Αποβλήτων στηρίζεται στο τρίπτυχο: Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση με το σλόγκαν «Δώστου μια καινούρια ζωή».

Η μείωση των απορριμμάτων, πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για το περιβάλλον.

Η ανακύκλωση μειώνει την ποσότητα των απορριμμάτων τα οποία στη χώρα μας θάβονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ παράλληλα, πολλά από αυτά, αφού υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία, ξανα-χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων προϊόντων.

Η συστηματική ανακύκλωση συμβάλλει στη μείωση της χρήσης υλικών και ενεργειακών πόρων, μειώνοντας παράλληλα την ρύπανση και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Την δράση στηρίζουν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ (μπλε κάδος), η Ανακύκλωση Συσκευών Ανώνυμη Εταιρεία και η «Αφης» Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.