Ψήφισμα για τα ταμειακά διαθέσιμα




 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συνεδρίασε στις 2 Οκτωβρίου για να συζητήσει το ζήτημα της μεταφοράς διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις Ομάδες Λογαριασμών Νο 250 – Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και Νο 260 – Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Μετά από διαλογική συζήτηση και στηριζόμενη στην απόφαση 658/20-9-2017 του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., με γνώμονα τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα εξέρχεται από τα μνημόνια και δεν υφίστανται πλέον οι δημοσιονομικές δυσκολίες της περιόδου του καλοκαιριού του 2015, που την οδήγησαν να προχωρήσει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν υφίστανται και οι λόγοι για την εφαρμογή της. Άρα δεν υφίσταται ουσιαστικός λόγος να καταθέσει ο Δήμος μας τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο:
Θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση κατάργηση της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.
Προτείνει, για τα επόμενα βήματα, τα κάτωθι:
Για την καλύτερη οργάνωση και «θωράκιση» του Δήμου μας, απέναντι στα όσα μας ζητούν να εφαρμόσουμε με βάση το έγγραφο του ΓΛΚ, προτείνεται για την αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής θέσης του Δήμου, τα τυχόν αποθεματικά που υπάρχουν, να αντιστοιχηθούν:
α. Με βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις δύο μηνών.
β. Με υποχρεώσεις που θα δημιουργήσει η ανάγκη να καταβάλλουμε αυξημένη μισθοδοσία, λόγω της μείωσης του ωραρίου απασχόλησης του προσωπικού σε συγκεκριμένες δημοτικές δομές.
γ. Με δεσμεύσεις οι οποίες δεν μπορούν να εκταμιευτούν προσωρινά, λόγω ελεγκτικών ή γραφειοκρατικών εμποδίων.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στην Κ.Ε.Δ.Ε., την Π.Ε.Δ.Α. και στον τύπο.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.