Δημοσθένης Δόγκας: Οι εργολάβοι “έφαγαν” τις λεύκες




“Δεν μας πείθει ο Δήμαρχος ότι όλα τα δέντρα ήταν άρρωστα. Γνωρίζουμε ότι ήταν συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής να κόψει όλα ανεξαιρέτως. Η διοίκηση Κωνσταντέλλου αποδεικνύεται ότι μισεί το πράσινο και θυσιάζει τη φυσιογνωμία της Κηπούπολης στο βωμό των ακριβών αναπλάσεων από εργολάβους”.

O δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Δόγκας επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, με ανακοίνωση που εξέδωσε αντιδρά στο κόψιμο των 35 δέντρων (λεύκες), στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου στη Βούλα (δείτε εδώ τι λέει ο δήμος για το θέμα).

Δείτε την ανακοίνωση:

Η διοίκηση Κωνσταντέλλου μισεί τα δέντρα

Με αφορμή την ισοπέδωση της πλατείας Σοφοκλή Βενιζέλου στη Βούλα και τις 35 λεύκες που κόπηκαν από τον Δήμο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, δημοτικός σύμβουλος, Δημοσθένης Δόγκας, δήλωσε:
“Αποτροπιασμό και οργή αισθανόμαστε μαζί με όλους τους κατοίκους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο θέαμα των 35 κομμένων δέντρων στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου.
Η διοίκηση Κωνσταντέλλου αποδεικνύεται ότι μισεί το πράσινο και τα δέντρα και θυσιάζει τη φυσιογνωμία της Κηπούπολης στο βωμό των ακριβών αναπλάσεων από εργολάβους.


Δεν μας πείθει ο Δήμαρχος ότι όλα τα δέντρα ήταν άρρωστα, ούτε φυσικά θα καταφέρει να πείσει την κοινή γνώμη με τις ψεύτικες φωτογραφίες που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του Δήμου, οι οποίες εικονίζουν άλλες λεύκες που έπεσαν μήνες πριν, από άλλη αιτία.
Γνωρίζουμε ότι ήταν συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής να κόψει όλα ανεξαιρέτως τα δέντρα, ανεξάρτητα από το αν ήταν υγιή ή προσβεβλημένα, διότι ουδέποτε έκανε εφαρμογές εντομοκτόνου, ούτε προσπάθησε να τα σώσει, όπως υπέδειξε στις υπηρεσίες το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.


Άλλωστε, την απόφαση να προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας Σοφοκλή Βενιζέλου ο Δήμαρχος την είχε ήδη λάβει στις 14 Νοεμβρίου 2016. Δηλαδή πριν πάρει στα χέρια του το έγγραφο του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου που εκδόθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2016 και φυσικά πριν δοθεί η άδεια του Δασαρχείου για την κοπή των δέντρων στις 16 Ιανουαρίου 2017!
Κύριε Κωνσταντέλλο, είστε βαριά εκτεθειμένος στους δημότες γι’ αυτήν σας την απόφαση και θα πρέπει να λογοδοτήσετε για το οικολογικό αυτό έγκλημα”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.