Ασκήσεις διάσωσης στο νερό στη μικρή πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου




 

Η δωρεάν δράση “Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής για Παιδιά” θα διεξαχθεί στον Δήμο Αλίμου από την ΕΟΥΔΑ με την αιγίδα του Σκηνοθέτη του Baywatch, Ιδρύματος Πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό, του ΚΕΕΛΠΝΟ και δεκάδων φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, θα διδαχθούν τους χρυσούς κανόνες “ευ αγωνίζεσθαι” της αθλητικής ναυαγοσωστικής και θα συμμετέχουν σε ασκήσεις διάσωσης στο νερό στη μικρή πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου την Παρασκευή 13/102017, 5-6μμ. Η δράση αποτελεί μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό του Υπουργείου Υγείας που έχει την αιγίδα πλήθους οργανισμών, μεταξύ των οποίων και της ΕΟΥΔΑ, που στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα το υλοποιήσει. Αποτελεί παράλληλη εκδήλωση του 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ναυαγοσωστικής της ΕΟΥΔΑ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Δημιουργός του προγράμματος είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Δ/ντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΕΟΥΔΑ, Υπάλληλος ΚΕΕΛΠΝΟ, Διδάσκων Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ). Τους “χρυσούς κανόνες” θα διδάξει η Σύμβουλος Ευ Αγωνίζεσθαι, Ιωάννα Μάστορα,  PhD επιστήμονας εγνωσμένου κύρους. Τις διασώσεις στο νερό θα διδάξουν οι Ελευθερία Αβραμίδου B.Ed. (Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΕΟΥΔΑ) και Δήμητρα Δρακονταειδή (Πρωταθλήτρια Ελλάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής).
Ο Σκηνοθέτης του Baywatch, Greg Bonann, έγραψε στον Δρ. Αβραμίδη πριν την εκδήλωση: “Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε. Συνέχισε την καλή δουλειά. Ευχές!” Το Ίδρυμα της Πριγκίπισσας  Σαρλίν του Μονακό, εξέφρασε ομοίως την ικανοποίηση του για τη συνέχιση δράσεων που έχουν στο κέντρο τους την πρόληψη παιδικών πνιγμών. Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Δρ. Θεόφιλος Ροζεμπεργκ, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, παραχώρησε την αιγίδα του οργανισμού για την έκδοση του “Εγχειριδίου Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής” που θα αποτελέσει τον κορμό της διδασκαλίας.
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα των παρακάτω οργανισμών: Υπουργείο Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Princess Charlene of Monaco Foundation, International Swimming Hall of Fame, International Water Safety Foundation, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, Safe Water Sports, Δήμος Αλίμου, Α Chance for Children Foundation.
Χορηγοί της δράσης, ως μέρος του πρωταθλήματος είναι οι: ΙΕΚ Άλφα, Mediterranean College, Apnea, Odyssey-Athens, Water Salvation, Βίκος Ζαγοροχώρια, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.