Πάνω από όλα η οδική ασφάλεια των μαθητών
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί της Ηλιούπολης,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλη την σχολική κοινότητα υγεία, έμπνευση και δύναμη στο σημαντικό έργο που έχουν να επιτελέσουν.

Το εθνικό φρόνημα, η αντίληψη αλληλεγγύης, οι πανανθρώπινες αξίες της ορθοδοξίας, η ιστορική συνείδηση, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η δημοκρατική μας κληρονομιά και οι πολιτιστικές παραδόσεις μας πρέπει να βρίσκονται ψηλά στο Ελληνικό Σχολείο και ισόβαθμα με την τεχνική γνώση, διότι όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Ελλήνων στον διεθνή ανταγωνισμό.

Η έπαρση σημαίας, η προσευχή, οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, οι παρελάσεις, η συμμετοχή στις αναδασώσεις, η ανακύκλωση, οι συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες και η τήρηση των εθίμων μας πρέπει να έχουν έντονη παρουσία στην σχολική ζωή και να θεμελιώνουν ένα μέλλον συμπαγούς και ολοκληρωμένης εθνικής συνείδησης.

Σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θα συνεισφέρει για μια ακόμη φορά και ο Δήμος Ηλιούπολης. Πέραν του μεγάλου έργου που εκτελείται για την συνεχή βελτίωση των σχολικών υποδομών (http://www.ilioupoli.gr/…/syntiriseis-kai-paremvaseis-sta-s…), την διαμόρφωση ασφαλούς και φιλικής γειτονιάς γύρω από τα σχολεία, τον σύγχρονο εξοπλισμό, θα συνεχίσει να δημιουργεί υπόβαθρα ευρύτερης ολοκλήρωσης των μαθητών μας.

Με την διοργάνωση πολιτιστικών θεσμών εθνικής παράδοσης, με τις εκδηλώσεις εθνικής μνήμης, με την ενίσχυση των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών για τους μαθητές, με την ανάπτυξη δημοκρατικών και συμμετοχικών θεσμών και με την συνεχή ενίσχυση πρωτοβουλιών αλληλεγγύης.

Τέλος, η οδική ασφάλεια των μαθητών μας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό ο Δήμος Ηλιούπολης ξεκινά για τα επόμενα δύο χρόνια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Π. Μυλωνάς» για τους μαθητές μας.

Με τις σκέψεις αυτές και γεμάτος ελπίδα και αισιοδοξία, θέλω να ευχηθώ στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, καλή δύναμη, καθαρό μυαλό και ωραίες δημιουργικές σχολικές στιγμές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.