Nότια προάστια: Μπαράζ κρουσμάτων με απάτες σε βάρος ηλικιωμένων




 

Μπαράζ κρουσμάτων με απάτες σε βάρος ηλικιωμένων είχαμε το τελευταίο 48ωρο στα νότια προάστια.Οι αστυνομικοί κάνουν έκκληση στα παιδιά των ηλικιωμένων να τους υπενθυμίζουν συνεχώς ότι υπάρχει περίπτωση να πέσουν θύματα απατεώνων και να τους τηλεφωνούν αμέσως όταν τους πλησιάζουν επιτήδειοι ή δέχονται τηλεφωνήματα για δήθεν εμπλοκή τους σε τροχαία!

Στο Ελληνικό δύο δράστες που φορούσαν φόρμες παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ σε ένα 86χρονο την ώρα που έμπαινε στο σπίτι, λέγοντάς του πως υπάρχει βλάβη στα ρολόγια. Κάποια στιγμή του είπαν ότι πρέπει να ελέγξουν τον πίνακα. Του έκλεψαν διάφορα κοσμήματα και εξαφανίστηκαν.

Στην ίδια περιοχή ένας άγνωστος με ΙΧ βρήκε μια γιαγιά 84ετών έξω από το σπίτι της και της είπε πως είναι εφοριακός και πρέπει να του δώσει χρήματα για να γλυτώσει τη σύλληψη η κόρη της γιατί χρωστάει στην εφορία. Της πήρε 1.400 ευρώ!

Στη Βούλα πήραν τηλέφωνο μια 91χρονη και της είπαν πως η κόρη της έχει προκαλέσει τροχαίο και για να μην πάει φυλακή πρέπει να τους δώσει 15.000 ευρώ. Τελικά έπεσαν στα 3.000 ευρώ γιατί τόσα είχε η ηλικιωμένη στο διαμέρισμα. Τα άφησε έξω από την πολυκατοικία πήγαν, τα πήραν και εξαφανίστηκαν.

Στην ίδια περιοχή  2 Ρομά γύρω στα 25-30 που πουλούσαν κοπριά έκλεψαν τα κοσμήματα από μια ηλικιωμένη.

Στη Βάρη  με την “απάτη του τροχαίου” πήραν από μια 7ιχρονη 1600 ευρώ. Της είπαν ότι η κόρης έχει εμπλακεί σε τροχαίο και την έπεισαν να πάει  να τους αφήσει τα χρήματα σε μια κολόνα της ΔΕΗ, κοντά στην πλατεία της Βούλας.

Στην Ηλιούπολη εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ σε 88χρονο και του έκλεψαν 600 ευρώ.

Στην Κερατέα μπήκαν στο σπίτι μιας γυναίκας 71 ετών και της είπαν πως είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και πως υπάρχει διαρροή ρεύματος.

Την έπεισαν μάλιστα να βάλει τα χρυσαφικά πάνω σε ένα σεντόνι στη μέση του κρεβατιού για να μην λιώσουν από το ρεύμα!

Πήραν το σεντόνι με τα κοσμήματα και μην τους είδατε!

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.