Ηλιούπολη: Ο δήμος εξωραΐζει τα πάρκα της πόλης
Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Ηλιούπολης προχώρησε σε καθαρισμό, εξοπλισμό και εξωραϊσμό όλων των πάρκων και νησίδων της πόλης.

Το έργο αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή να δημιουργήσει φιλικούς και φιλόξενους δημόσιους χώρους, να έρθουν οι κάτοικοι πιο κοντά στο πράσινο, να απολαύσουν τον ήλιο και τον ουρανό της πόλης.

Συγκεκριμένα:

Τα πάρκα ανακαινίστηκαν με νέα παγκάκια, κιγκλιδώματα και καλαθάκια απορριμμάτων.

Δημιουργήθηκαν και συντηρήθηκαν διαδρομές πεζών και κλίμακες. Βάφτηκαν παρτέρια, τοιχία, ζαρντινιέρες, βρύσες και έγιναν διάφορες διαμορφώσεις. Καθαρίστηκαν και αναζωογονήθηκαν όλες οι φυτεμένες επιφάνειες. Συντηρήθηκαν τα συστήματα άρδευσης, φωτισμού και πυρόσβεσης.

Επίσης για την ασφάλεια των πεζών και των εποχούμενων, βάφτηκαν και καθαρίστηκαν όλες οι νησίδες και συντηρήθηκαν οι διαγραμμίσεις ιδιαίτερα γύρω από τα σχολεία και τις εισόδους τους, αλλά και στις μεγάλες αρτηρίες.

Συγκεκριμένα ανακαινίστηκαν τα εξής σημεία και πάρκα:
– Οίτης
– Ίδης
– Εκατέρωθεν της παιδικής χαράς στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου
– Εθνάρχου Μακαρίου
– Νεράιδας
– Ηρακλέους
– Κιλελέρ
– Μανδηλαρά
– Αναστάσεως
– Βυζαντίου
– Τσιμισκή και Πύργου
– Παπαρηγοπούλου
– Φιλικής Εταιρίας
– Δροσίνης
– Τυρταίου
– Όπισθεν Κοιμητηρίου
– Παναγούλη και Παπάγου
– Αρχιμήδους και Νεύτωνος
– Τσαμαδού
– Ναυπλίου
– Βεάκη
– Αιτωλικού
– Θήρας
– Παγγαίου και Καρέα
– Νικομάχου
– Καβαφάκη και Ρεγκούμη

Επίσης προγραμματίζονται τα πάρκα στις οδούς Κνωσού και Επιδαύρου, Θράκης, Παπαδιαμάντη, Αμαλίας, η είσοδος της πόλης στο τέρμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και ολοκληρώνονται τα πάρκα Περραιβού, Κριάρη αλλά και 4 οικόπεδα στην περιοχή του Αγίου Κων/νου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.