Οι δράσεις στο δήμο Αγίου Δημητρίου
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται σε 51 ευρωπαϊκές χώρες, κατά το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής μέσα στην πόλη.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της πόλης με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας και συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία, καλεί τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους για την προβολή και προάσπιση της αλλαγής στον τρόπο συμπεριφοράς όλων μας μέσα στην πόλη, σε σχέση με τη μετακίνηση, επιλέγοντας τρόπους περισσότερο βιώσιμους που δεν επιβαρύνουν το αστικό περιβάλλον: όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, αλλά και το συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή.

 

Οι φετινές δράσεις και εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγ. Δημητρίου, την τοπική ποδηλατική ομάδα BIKE FANTASY, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αττικής «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα» και το Ινστιτούτο οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» στο Δήμο μας θα πραγματοποιηθεί 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2017 και περιλαμβάνει:

  • Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, “Ποδηλατάδα με ασφάλεια στην πόλη

Για μικρούς και μεγάλους, βόλτα με απόλυτη ασφάλεια μέσα στην πόλη με το ποδήλατο τους. Χώρος συνάντησης και εκκίνησης θα είναι το Δημαρχείο και κατάληξη της διαδρομής το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορα δρώμενα και παιχνίδια με τη συμμετοχή των μικρών ποδηλατών.

  • Εβδομάδα 18 έως 22 Σεπτεμβρίου

Επισκέψεις, ενημερώσεις και παρουσιάσεις σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου σχετικά με τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας όπως: όπως διάφορες πτυχές κινητικότητας, η μείωση χρήσης του Ι.Χ., άλλοι τρόποι βιώσιμης κινητικότητας, ποδήλατο, βάδισμα, μέσα μαζικής μεταφοράς, αναβάθμιση ποιότητα ζωής.

  • 19 έως 22 Σεπτεμβρίου

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, οι μεγάλες τάξεις των Δημοτικών σχολείων θα παρακολουθούν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου και οδηγικής συμπεριφοράς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.