ΕΠΑΛ Αλίμου: Τα αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου




(από epalalimou.wordpress.com)

Την Τετάρτη 27/9/17 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου, συζητήθηκε το «Αίτημα στήριξης της Βιωσιμότητας του ΕΠΑΛ Αλίμου»που είχε υποβάλει το Σχολείο μας.

Η συζήτηση άνοιξε με την εισήγηση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) Αλίμου κ. Μαριόλη Ιωάννη, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα ότι το θέμα συζητήθηκε εκτενώς σε έκτακτη συνεδρίαση της ΔΕΠ και παρουσίασε τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν για τη στήριξη του ΕΠΑΛ Αλίμου, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης Ανδρέας, ο πρόεδρος της ΔΕΠ Αλίμου και η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Αλίμου κ. Νικηφορίδου Σοφία.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ. Η κ. Νικηφορίδου Σοφία παρουσίασε με συντομία το Σχολείο κάνοντας αναφορά στις δράσεις του καθώς και στα οφέλη και στις προοπτικές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι φορέας αυτής στον Δήμο Αλίμου είναι, το ΕΠΑΛ Αλίμου. Η Διευθύντρια παρουσίασε επίσης την πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου που περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις με την υλοποίηση των οποίων εκτιμάται ότι θα στηριχτεί εμπράκτως το ΕΠΑΛ και οι οποίες δώσουν έναυσμα για μια νέα αρχή στην πολυετή ιστορία του. Ακολούθως το λόγο έλαβαν και τοποθετήθηκαν σχετικά, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σύρμα Θεοδώρα και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης: κ. Ορφανός Αθανάσιος, κ. Τσαμπαρλής Νικόλαος, κ. Μπελιά Ελένη, κ. Καμαρινού Κυριακή και κ. Μέξας Χαρίλαος. Στη δευτερολογία της η Διευθύντρια του Σχολείου, επισήμανε την αναγκαιότητα στήριξης της βιωσιμότητας του ΕΠΑΛ Αλίμου τόσο ως προς την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών, όσο και ως προς την προβολή του Σχολείου στην τοπική κοινωνία του Αλίμου αλλά και στο Νότιο Τομέα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη της βιωσιμότητας του ΕΠΑΛ Αλίμου, ξεκινώντας από την προσπάθεια οριοθέτησης του αύλειου χώρου του Σχολείου, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολών του ΟΑΕΔ.


Τα αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου:

Α: Υγιεινή και Ασφάλεια – Βελτίωση της «εικόνας» του ΕΠΑΛ Αλίμου

  • Οριοθέτηση αύλειου χώρου – Περίφραξη (υπάρχουν δύο προτάσεις)
  • Ευπρεπισμός προαυλίου χώρου – φύτευση – βάψιμο
  • Περίφραξη γηπέδων μπάσκετ και βόλεϋ – ασφάλεια και κοινωφελής χρήση τους από το Δήμο Αλίμου
  • Προσαρμογή του προγράμματος των σχολικών φυλάκων
  • Συνάντηση με τους φορείς των Σχολών του ΟΑΕΔ για τη διευθέτηση της χρήσης του χώρου

Β: Επικοινωνιακή Πολιτική – Επίθεση Φιλίας

  • Χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Έντυπο υλικό (φυλλάδια – αφίσες) σε κάθε δημοτικό χώρο
  • Οργάνωση ημερίδας με θέμα την επαγγελματική εκπαίδευση και την ιστορία του Σχολείου μας
  • Οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων με τους Συλλόγους Γονέων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας, υπό την αιγίδα της ΔΕΠ Αλίμου

Γ: Έμπρακτη στήριξη της μαθητικής κοινότητας

  • Συνέχιση της αναβάθμισης του εργαστηριακού εξοπλισμού
  • Χρήση του δημοτικού λεωφορείου για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.