Άγιος Δημήτριος: Θέατρο με ελεύθερη είσοδο




 

Στις 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ του 1941, στην μακρινή Γιελαμπούκ της παγωμένης Σιβηρίας μια εξαθλιωμένη γυναίκα κρεμάστηκε από την αγχόνη που είχε από καιρό ετοιμάσει: η
ΜΑΡΙΝΑ Τ Σ Β Ε Τ Α Γ Ι Ε Β Α…
Στις 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στο αίθριο του ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥ (20.30),
η ΜΑΡΙΑ ΣΥΜΕΩΝ ζωντανεύει επί σκηνής την πολυτάραχη ζωή της μεγάλης Ρωσίδας ποιήτριας που σημάδεψε την εποχή της, στην ΠΡΕΜΙΕΡΑ των ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ στην ΠΟΛΗ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Προμήθεια πρόσκλήσεων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγ. Δημητρίου (Δυρραχίου 11, Δευτ. – Παρ. 08.00- 14.00, τηλ. 210 9752030)
Κάθε προσφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας γίνεται δεκτή.
Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, αυτή η τεντωμένη χορδή που, όπως γράφτηκε, δεν ηχούσε παρά κάτω από πίεση, έγραψε ποιήματα, και λυρικές πρόζες και αφηγήματα «στα οποία στάλαξε σταγόνα σταγόνα» την μαρτυρία μιας εποχής και τη ζωή της.

Με φόντο την συγκλονιστική Μόσχα του καιρού της, την «αιώνια αγαπημένη» και σε δεύτερο πλάνο κυρίως το Παρίσι και την Πράγα, κατέγραψε σε κριτικές, αλληλογραφίες, και γραφές μια τραγική γενιά που τα όνειρά της ήταν από ουρανό μα τα φτερά της (όπως κι όλων μας) από χώμα..
Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1892 και ήταν κόρη καθηγητή πανεπιστημίου.

Η ίδια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου και το 1910 δημοσίευσε την πρώτη της ποιητική συλλογή. Το 1917 έζησε τη Ρωσική Επανάσταση και συνδέθηκε άρρηκτα με την ταραχώδη ιστορία της πατρίδας της. Το 1920 χάνει την κόρη της και το 1922 φεύγει από την Ρωσία. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια επιστρέφει στη Μόσχα και αυτοκτονεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άγιος Δημήτριος: “Φθινοπωρινές Γιορτές στην πόλη” (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.