Βούλα: Η πλατεία Ριμινιτών του Αντώνη Δρογώση (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Mια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από τον Βουλιώτη αρχιτέκτονα, Αντώνη Δρογώση, για την πλατεία Ριμινιτών, στο Πανόραμα, είχαμε παρουσιάσει πριν από 20 περίπου ημέρες και σήμερα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσα από Το Forum των 3Β ότι ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επικοινώνησε με τον αρχιτέκτονα και του είπε ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του.

Αντωνης Δρογωσης
Να ευχαριστήσω κι από δώ τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωσταντέλο, που επικοινώνησε μαζί μου για να μού πεί πώς θα δρομολογήσει για κατασκευή, το σχέδιό μου για την πλατεία επί τών οδών Ριμινιτών και Ζακύνθου στο Πανόραμα τής Βούλας…Ήδη σήμερα συναντήθηκα με τον υπεύθυνο τεχνικών έργων, τον συμπαθέστατο κο Βάση…

Ο Αντώνης Δρογώσης δημοσίευσε στην ομάδα Το Forum των 3Β,

μια μακέτα για την πλατεία, έτσι όπως τη φαντάζεται, γράφοντας:

“Πλατεία Ριμινιτών στο Πανόραμα. Μικρή πλατεία. Μία από τίς πολλές πλατείες τού Δήμου Βούλας. Το 2013 είχα δείξει στον τότε Δήμαρχο μία γρήγορη πυλωτική μελέτη ανάπλασης τής πλατείας. Μικρό κόστος και με τεχνολογία αιχμής. Πολύ πράσινο, συντριβάνι, WiFi δωρεάν και φωτισμός με λαμπτήρες Led…Τού άρεσε πολύ. Δεν έγινε τίποτα…Όταν εξελέγη ο καινούργιος Δήμαρχος, ενημερώνω και αυτόν…Πάλι δεν έγινε κάτι.. Βλέπω τώρα την πρόταση ανάπλασης τής πλατείας Βουλιαγμένης πνιγμένη στο τσιμέντο και με πολλές διαμαρτυρίες τών κατοίκων…Είναι έτοιμη να κατασκευαστεί…Τα σχόλια δικά σας….”

Η πλατεία Ριμινιτών σήμερα

Ψάχνοντας στη σελίδα του στο ίντερνετ (drogosis.gr)  

βρήκαμε και άλλες μακέτες για την πλατεία Ριμινιτών:

O Αντωνης Δρογωσης γεννηθηκε στο Βολο. Σπουδασε αρχιτεκτονικη στο Εθνικο Μετσοβιο Πολυτεχνειο. Σε ηλικια 16 ετων εκανε τα πρωτα του σχεδια αδειων σε τεχνικο γραφειο στο Βολο. Το 1986 τιμηθηκε με πανελληνιο βραβειο στο σχεδιασμο επιπλου στην Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονικης. Για 8 συνεχη χρονια υπηρξε υπευθυνος αρχιτεκτων της εταιρειας Meli interiors. Εκτοτε ειδικευεται στη μελετη κατασκευων με υψηλες, αισθητικες και λειτουργικες απαιτησεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.