Παρέμβαση Τσίπρα για το ΙΕΚ Βάρης ζητά ο Κωνσταντέλλος




Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας απέστειλε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μέσα από την οποία ζητάει την προσωπική παρέμβαση του κ. Τσίπρα για την επανεξέταση απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας για την αναστολή της λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ Βάρης. Ο Δήμαρχος προσέφυγε στον Πρωθυπουργό, αφού ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης αλλά και ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, παρά τις επανειλημμένες επιστολές και τα τηλεφωνήματα στα γραφεία τους, αρνούνται να απαντήσουν, απαξιώνοντας έτσι το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για αυτόν τον λόγο η επιστολή ήταν σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Με παρεμβάσεις του ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό να αναθεωρηθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ και συγκεκριμένα:

  • Στις 21 Οκτωβρίου 2016 ο Δήμαρχος έστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα στο ΔΙΕΚ Βάρης καθώς υπήρχε μεγάλη ζήτηση γι’ αυτά στην περιοχή.
  • Στις 5 Ιουλίου 2017, και αφού είχε ληφθεί εν κρυπτώ η απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΙΕΚ, ο Δήμαρχος έστειλε νέα επιστολή ζητώντας να αναθεωρηθεί η απόφαση.
  • Στις 13 Ιουλίου 2017 διαβιβάστηκε στον Υπουργό και τον Υφυπουργό, με κοινοποίηση στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την οποία ζητάει να αναθεωρηθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΙΕΚ.

Μέχρι σήμερα,  παρά τις επανειλημμένες επιστολές αλλά και τα πολλά τηλεφωνήματα του γραφείου Δημάρχου προς το Υπουργείο, τόσο ο Υπουργός όσο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υφυπουργός απαξιώνουν πλήρως το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους αιρετούς εκπροσώπους της, αφού αρνούνται ακόμα και να απαντήσουν.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Δήμαρχο στην απόφαση να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να ζητήσει την παρέμβαση του για να συνεχίσει να λειτουργεί το ΙΕΚ Βάρης το οποίο λειτουργεί με επιτυχία επί 24 συνεχή χρόνια, προσφέροντας δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση σε νέους ανθρώπους σε μια εποχή που οι ανάγκες της κοινωνίας είναι πολύ αυξημένες. Παράλληλα όμως στην επιστολή του ο Δήμαρχος διαμαρτύρεται έντονα για την αδιαφορία με την οποία οι εκπρόσωποι του Υπουργείου αντιμετωπίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσβάλλοντας ιδιαίτερα τον θεσμό.

Τέλος, ο Δήμαρχος εκφράζει την πεποίθηση πως ο Πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί στην έκκληση του Δήμου, θα παρέμβει για την αναθεώρηση της απόφασης που κλείνει το ΙΕΚ και με τον τρόπο αυτόν θα ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας και θα διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία της Κυβέρνησης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.