Ελληνικό: Χαμένοι στη μετάφραση




Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται τα επιτελεία των δήμων που συνορεύουν με την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, χωρίς να έχει γίνει κάποια επίσημη παρουσίαση, τα δημοτικά συμβούλια των τριών δήμων (Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης) καλούνται να συνεδριάσουν και να καταθέσουν τη γνώμη τους για το masterplan που αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ελληνικού αποτελείται από 1332 σελίδες!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης, συνεδρίασε χθες (δείτε εδώ τις προτάσεις που κατέθεσε ο δήμαρχος), σήμερα στις 19:00 συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αλίμου, (την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν η Πολεοδομική Επιτροπή και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο), ενώ στο δήμο Γλυφάδας, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου με επιστολή που έστειλε, ζητά παράταση 15 ημερών, για να καταθέσει υπεύθυνα τη γνώμη του ο δήμος, αλλά και την παρουσία εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ ή της Ελληνικό Α.Ε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να γίνει μία ολοκληρωμένη συζήτηση και να απαντηθούν όλα τα καίρια ερωτήματα, πριν την καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης.

Την παρουσία εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ ή της Ελληνικό Α.Ε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ζητήσει και ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, αλλά δεν είχε πάρει επίσημη απάντηση.

Δείτε την επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Γλυφάδας, την οποία δημοσιεύει το glyfada24.gr

Γλυφάδα, 2 Αυγούστου 2017
Προς:
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής
Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης
Κοινοποίηση:
Σπυροπούλου Σουλτάνα (Νανά), Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ελληνικό Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.
Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ., Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.
Αντώνιος Λεούσης, Διευθύνων Σύμβουλος, Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.
Αξιότιμοι κύριοι,
Λάβαμε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ελληνικού. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, με μεγάλη τοπική, αλλά και υπερτοπική αξία, κομβικό για την ίδια την εθνική μας οικονομία. Ένα έργο μείζον ασφαλώς για το Δήμο μας, αλλά φυσικά και για την ευρύτερη περιοχή.
Η Μελέτη την οποία μας διαβιβάσατε είναι ένα έγγραφο κρίσιμο για τη συνέχιση και την εξέλιξη του έργου, το οποίο οφείλουμε να μελετήσουμε προσεκτικά και να τοποθετηθούμε με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αφού η ανάπτυξη του πρώην διεθνούς αεροδρομίου του Ελληνικού θα επηρεάσει τις ζωές και το μέλλον των επόμενων γενεών των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Γλυφάδας.
Ως εκ τούτου, αιτούμαστε – όπως άλλωστε επανειλημμένα έχουμε ζητήσει ήδη και σε συνέχεια της επικοινωνίας που έχει γίνει τις προηγούμενες ημέρες με την Ελληνικό Α.Ε. – την παρουσίαση της Μελέτης από εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ ή της Ελληνικό Α.Ε. σε συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, σε μέρα και ώρα που θα ορίσουμε από κοινού, ώστε να γίνει μία ολοκληρωμένη συζήτηση και να απαντηθούν όλα τα καίρια ερωτήματα, πριν την καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης. Είναι επιτακτική ανάγκη η συνάντηση αυτή που πολλάκις έχουμε ζητήσει επιτέλους να πραγματοποιηθεί.
Παράλληλα, όπως εύλογα μπορεί να γίνει αντιληπτό, δεν είναι εφικτό να διατυπωθούν υπεύθυνα γνώμες και παρατηρήσεις επί του περιεχομένου της μελέτης, στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που μας έχει τεθεί και μάλιστα για ένα κείμενο 1332 σελίδων, πόσο μάλλον όταν αυτό το χρονοδιάγραμμα εκτείνεται μέσα στον Αύγουστο, όταν και απουσιάζουν λόγω διακοπών οι περισσότεροι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου μας, καθώς και οι τεχνικοί σύμβουλοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα κληθούν να τοποθετηθούν και να συναποφασίσουν για τη γνωμοδότηση του Δήμου μας.
Καθώς η εκπεφρασμένη βούλησή μας είναι να συνεισφέρουμε με τρόπο γόνιμο και εποικοδομητικό σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας έργο, αιτούμαστε επιπροσθέτως την παράταση κατά 15 ημέρες τουλάχιστον της προθεσμίας για τη δημόσια διαβούλευση για το Δήμο μας επί της ΣΜΠΕ, ώστε να ανταποκριθούμε με επάρκεια σε μια τόσο σημαντική διαδικασία.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας
Γιώργος Παπανικολάου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.