Δήμος Ηλιούπολης: Μπάνια στη λίμνη Βουλιαγμένης με 8,50 ευρώ




Tη Δευτέρα 11/09/17 ξεκινούν τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Θα γίνουν 10 μπάνια συνολικά, τις καθημερινές από τις 11/09/17 μέχρι και την 22/09/17, θα διατεθεί ένα δημοτικό πούλμαν των 35 ατόμων και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ώρα Αναχώρησης 08.30 – Ώρα Επιστροφής 12.00

Κόστος συμμετοχής: 8,50 Ευρώ / επίσκεψη

Δηλώσεις συμμετοχής και λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία στο τηλέφωνο 210-9970009 (κα Τζούμα Γεωργία)

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής Τρίτη 30/08/17 στις 12.00 το μεσημέρι.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συγκαταλέγεται στις αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.

Οι ιαματικές ιδιότητες των φυσικών πηγών που τροφοδοτούν τη Λίμνη οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητα του νερού σε άλατα και μέταλλα και συγκεκριμένα σε κάλιο, νάτριο, λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χλώριο και ιώδιο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του νερού, συμβάλλουν στην ανακούφιση από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, στην μετατραυματική αποκατάσταση καθώς και σε γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις.

Το νερό της Λίμνης αναβλύζει από πηγές βάθους 50 έως 100 μέτρων με θερμοκρασία που κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 22ο – 29ο βαθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Λίμνη εκβάλει στη θάλασσα καθώς η στάθμη της είναι 50 εκ. υψηλότερη από την επιφάνεια της. Αυτό βοηθά στη συνεχή ανανέωση του νερού της Λίμνης αλλά και στην υφάλμυρη σύνθεσή του.

Η οργανωμένη εγκατάσταση της λίμνης Βουλιαγμένης περιλαμβάνει ξαπλώστρες, ομπρέλες, Ναυαγοσωστική κάλυψη / Ιατρική κάλυψη, Εστιατόριο – καφετέρια, WC / Αποδυτήρια / Ζεστό νερό.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επίσκεψης στον ιατρό της λίμνης για κάθε δημότη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.