Παλαιά Φώκαια: Συνελήφθη ιερέας – Έστελνε άσεμνες φωτογραφίες σε ανήλικo




Ο 39χρονος ιερέας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από καταγγελία που πραγματοποίησαν οι γονείς του ανήλικου μαθητή, όταν εμβρόντητοι ανακάλυψαν τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και τις γυμνές φωτογραφίες που έστελνε ο 39χρονος στο παιδί τους.

Η σύλληψη του ιερέα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο σπίτι του στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας και αμέσως οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, έπειτα από την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας παρέπεμψε τον ιερέα στο Αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο ιερέας θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την δικάσιμο που έχει ορισθεί.

Το κουβάρι της φρίκης

Η ανατριχιαστική υπόθεση άρχισε να εξελίσσεται πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο ιερέας γνώριζε το ανήλικο αγόρι μέσω εφαρμογών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης για κινητά τηλέφωνα.

Αρχικά η γνωριμία φάνηκε αθώα καθώς ο ιερέας έστελνε μηνύματα θρησκευτικού περιεχομένου στον 14χρονο, μέχρι που ο 39χρονος άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Τα επόμενα μηνύματα που έστειλε στο ανήλικο αγόρι ήταν ερωτικού – σεξουαλικού περιεχομένου, ζητώντας του μάλιστα να τηρήσει απόλυτη εχεμύθεια, διότι επικρέμαται σε βάρος του η “τιμωρία του Θεού εάν αποκαλύψεις το μυστικό μας”.

Στη συνέχεια ο ιερέας άρχισε να στέλνει γυμνές του φωτογραφίες στο 14χρονο και μάλιστα σε σεξουαλικές πόζες. Το παιδί τρομοκρατημένο, μη γνωρίζοντας πώς να χειριστεί αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, άρχισε να κάνει ερωτήσεις στους γονείς του για την προστασία στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι γονείς του να θορυβηθούν και τελικά να ερευνήσουν το κινητό του, βρίσκοντας τις γυμνές φωτογραφίες του παπά.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι γονείς του 14χρονου αγοριού απευθύνθηκαν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και στην συνέχεια στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής με αποτέλεσμα την σύλληψη του Ιερέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όσον αφορά στην έρευνα, οι Αστυνομικοί φέρεται να έχουν στα χέρια τους ενδείξεις που προκύπτουν από την ηλεκτρονική διερεύνηση των προφίλ που διατηρούσε ο ιερέας σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι η πρώτη φορά που “ψάρευε” ανήλικα αγόρια στο διαδίκτυο.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου/newsit.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.