Aνακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς
(Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι” για τους παιδικούς σταθμούς)

Ο δήμαρχος κ. Κονδύλης έκανε δηλώσεις στο κανάλι Εpsilon ΤV και ισχυρίστηκε ότι εφέτος έγινε «η σφαγή του Δράμαλη» και ότι στον Δήμο μας περίπου το 40% των παιδιών έμεινε εκτός Παιδικών Σταθμών.

Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα οι δηλώσεις του κ. Κονδύλη, αδιαφορώντας για την αναστάτωση και ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες προκειμένου να ικανοποιήσει την προσωπική του προβολή στα κανάλια.

Βρήκαμε τα επίσημα στοιχεία όπως δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (EETAA AE), η οποία είναι και ο θεσμικός διαχειριστής του προγράμματος για την Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, δηλαδή για την επιλογή των δικαιουμένων επιδότησης από το ΕΣΠΑ και την εγγραφή τους σε παιδικούς σταθμούς:

– Το 2016 για τον Δήμο μας οι έγκυρες και πλήρεις αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ήταν 346 (για δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς). Από αυτές, στην πρώτη κατανομή εγκρίθηκαν οι 248 και στην δεύτερη κατανομή, τον Σεπτέμβριο 2016, έγιναν δεκτές όλες οι υπόλοιπες. Όλα τα παιδιά των οποίων η αίτηση ήταν πλήρης, επιδοτήθηκαν και γράφτηκαν σε παιδικούς σταθμούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς.

– Το 2017 για τον Δήμο μας έγιναν 354 έγκυρες αιτήσεις και στην πρώτη κατανομή έγιναν δεκτές οι 213. Οι υπόλοιπες αιτήσεις θα εξεταστούν ξανά τον Σεπτέμβριο οπότε θα γίνει η δεύτερη κατανομή και αναμένεται ότι θα εγκριθούν όλες οι υπόλοιπες, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις σε δημόσιους η ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. (δήλωση Δ/ντος Συμβούλου ΕΤΑΑ κ. Γκοτσόπουλου)

Η διαδικασία αυτή της δεύτερης κατανομής, όπως έγινε και πέρυσι, είναι σε γνώση των υπευθύνων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, οι οποίοι αναμένουν και προγραμματίζουν μάλιστα την εγγραφή των παιδιών αυτών. Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα και στο ΔΣ των Παιδικών Σταθμών, όπου συμμετέχει η δημοτική σύμβουλος του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ Αμαλία Αθανασοπούλου.

Δεν το ξέρει ο κ. Δήμαρχος; Προφανώς και το ξέρει.

Επομένως, ας μη δημιουργεί προβλήματα εκ του μη όντως, για να μπορεί να τάζει λύσεις “με δικές του δυνάμεις και χρήματα”, όπως λέει.

Να προχωρήσει ο Δήμος στην κατάργηση των τροφείων για όλα τα παιδιά. Σήμερα ακόμη και οι οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ το χρόνο, πληρώνουν τροφεία 20 ευρώ το μήνα! Ποια ακριβώς “λύση” τάζει ο κ. Κονδύλης σε όσους διατείνεται ότι θα μείνουν απ’ έξω; Ότι θα πληρώνουν κι από πάνω;

Να σταματήσει η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των Παιδικών Σταθμών, που επιχειρείται με την υπογραφή σύμβασης -έναντι μάλιστα αδρής πληρωμής- με ιδιωτική εταιρεία για διάθεση “ενοικιαζόμενου” προσωπικού ακόμα και παιδαγωγών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όμως, ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει κάθε χρόνο, προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες του. Δεν υπάρχει άλλος λόγος συμφωνίας με ιδιώτη, εκτός από την εμμονή του κ. Κονδύλη με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Όσο για την παραπληροφόρηση; Αυτή μπορεί να καταλήξει στην προσωπική του …»σφαγή από τον Δράμαλη».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.