Άγιος Δημήτριος: Οι γιορτές λήξης για «Αθλοδιακοπές» και «Παιχνιδοδιακοπές»




Έκλεισε και ο φετινός κύκλος των προγραμμάτων καλοκαιρινής, δημιουργικής απασχόλησης «Αθλοδιακοπές» και «Παιχνιδοδιακοπές», που διοργανώνει ο Δήμος Αγ. Δημητρίου για παιδιά της πόλης 5-12 ετών, τα τελευταία 6 χρόνια.

Και τα δυο προγράμματα εκτελέστηκαν σε 3 καλοκαιρινές περιόδους (2 εβδομάδων η κάθε μία) στις οποίες καλύφθηκαν περισσότερες από 1500 θέσεις.

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «Παιχνιδοδιακοπές», που υλοποιείται από τον Οργανισμό Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις τριών Δημοτικών Σχολείων της πόλης, στο 3ο, 17ο και 20ο και το πλούσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, πολύ παιχνίδι, θεατρική αγωγή, εικαστικά, αλλά και εκδρομές πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα «Αθλοδιακοπές» που υλοποιήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, με έδρα το Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου, στην οδό Θεομήτορος, είχε ως στόχο την αθλητική απασχόληση και εκγύμναση των παιδιών, την ψυχαγωγία, τη χαρά και πρωτίστως τη γνωριμία με τα διάφορα αθλήματα, μέσω του παιχνιδιού. Το πρόγραμμα ήταν εμπλουτισμένο με καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς καθ’ όλη την διάρκεια πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στην θάλασσα, επισκέψεις σε πάρκα ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και αναψυχής, όπως το πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ο Βοτανικός Κήπος, το Adventure Park και άλλα πολλά.

Οι γιορτές λήξης και των δυο προγραμμάτων γίνονται την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.

Για τις Αθλοδιακοπές στη 1:00 μ.μ., στο κλειστό Στάδιο Αγ. Δημητρίου επί της οδού Θεομήτορος
Για τις Παιχνιδοδιακοπές στις 2:00μ.μ., στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να υλοποιεί τέτοια προγράμματα, συνεπής στις αρχές του και τη στρατηγική του για την αμέριστη υποστήριξη και διευκόλυνση των γονέων, και τους καλοκαιρινούς μήνες, με στόχο την ισορροπία μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής.-

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.