Oι καμπάνες του Κωσταντάρα: Η εγκαταλελειμμένη σμαραγδένια πολιτεία από ψηλά (VIDEO)




 

 

Έτσι είναι από ψηλά οι θρυλικές καμπάνες στα «Αστέρια» Γλυφάδας. Ήταν η πιο κινηματογραφημένη πλαζ της Αθήνας όπου ο Κωνσταντάρας «φλέρταρε τις μικρούλες».

Καλοκαίρι του 1967. Ο Ιάκωβος (Κώστας Βουτσάς) πηγαίνει στην πλαζ με την πολίτισσα μαμά του για μπάνιο. Της καλύπτει τα πόδια με άμμο, την ώρα που περνάει από μπροστά του η «ζεβζέκα» Μάρθα Καραγιάννη θαμπώνοντας τον με τα κάλλη της.

Όλα αυτά συνέβησαν στο σενάριο της ταινίας «Νύχτα Γάμου», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη. Η «ζεβζέκα» και ο Τζακ Ιορδανίδης

Την ίδια χρονιά, στην ίδια πλαζ ο αμετανόητος μεσήλικας εργένης που υποδυόταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην ταινία «Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια» φλέρταρε ασύστολα με την κατά πολλά χρόνια μικρότερη του Νόρα Βαλσάμη, ενώ ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος τον παρότρυνε να την «χουφτώσει» γιατί θα το μετανιώσει! Οι δυο ταινίες έχουν κάτι κοινό. Γυρίστηκαν στα κοσμοπολίτικα «Αστέρια» της Γλυφάδας, που χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικό σε πολλά κινηματογραφικά γυρίσματα.

Ήταν η εποχή που όσοι είχαν οικονομική άνεση προτιμούσαν τις ιδιωτικές πλαζ και τις περίφημες καμπάνες! Οι αρχιτέκτονες Εμ. Βουρέκας, Π. Σακελλάριος και Π. Βασιλειάδης υπό την εποπτεία της Εθνικής Τράπεζας δημιούργησαν το τουριστικό συγκρότημα «Αστήρ» έκτασης 285 στρεμμάτων….

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/etsi-ei…

Google Maps
https://goo.gl/maps/vvjPPVSRRnL2

Video: Ομάδα Up Drones.

Ευχαριστούμε πολύ τον Loui Vlahaki
https://www.youtube.com/user/JounMusic
που “έντυσε” με την μοναδικά μελωδική του φωνή το βίντεο μας

Up Drones:
Δεν αξιώνουμε να κερδίσουμε χρήματα από το συγκεκριμένο βίντεο όπως και από κανένα άλλο βίντεο μας.
Σκοπός τον βίντεο μας είναι η προβολή της χώρας μας.Της Ελλάδας της ομορφότερης χώρας του κόσμου.
Επιτρέπεται η αναμετάδοση του βίντεο από όποιον το επιθυμεί αυστηρά όχι όμως για δημιουργία εσόδων και μόνο από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://youtu.be/wg6TALCf7jk του Youtube.
Παρακαλούμε πολύ όσα ηλεκτρονικά μέσα το αναμεταδόσουν να το κάνουν μέσα από την επίσημη πλατφόρμα του Youtube και μόνο από την ηλεκτρονική διεύθυνση
https://youtu.be/wg6TALCf7jk
Παρακαλούμε πολύ σε περίπτωση που υπάρξει αναμετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι εμφανή το logo του καναλιού μας
Για οποιαδήποτε άλλη χρήση απαιτείται άδεια μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ.Ομάδα Up Drones!

Ευχαριστούμε πολυ το Nikaia Travel που στηρίζει – ταξιδεύει τα όνειρα μας!
NIKAIA TRAVEL
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ – ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Πέτρου Ράλλη 221, 18450 Νίκαια
www.nikaiatravel.gr
Τηλέφωνα Κρατήσεων:
210 42.500.72, 3, 4

Ευχαριστούμε πολύ το Παραδοσιακό Καφενείο “ΚωτσΑνΝίτσα” στην Μαλακάσα για την μοναδική του φιλοξενία που προσφέρει στην ομάδα Up Drones.
Λεωφόρος Αθηνών, 190 11 Μαλακάσα Αττικής
Τηλέφωνο:229 509 8814

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.