Η Ζωή είναι Ωραία στον Άλιμο: Το πρόγραμμα Μαΐου




 

«Μπορούμε να ξεπεράσουμε την άγνοια, μπορούμε ν’αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας σαν όντα ξεχωριστά, έξυπνα και επιδέξια. Μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι! Μπορούμε να μάθουμε να πετάμε!»
RichardBach,«Ο γλάρος Ιωνάθαν»
Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.
Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.
Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.
Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

Πέμπτη 11 Μαΐου
Πεζοπορία
Πεζοπορία με πανσέληνο στο ιστορικό Kέντρο της Αθήνας
«Έχει πανσέληνο απόψε κι είν΄ ωραία…»
Ας περπατήσουμε σε μαγικές ανοιξιάτικες διαδρομές της Αθήνας, με την Ακρόπολη να μας γνέφει μέσα από το φεγγαρόφωτο.
Η βόλτα θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Προέδρου του Συλλόγου «Επτάλοφος», Παναγιώτη Αχιλλεόπουλου. Διαδρομή: Αδριανού, Θησείο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λόφος Φιλοπάππου, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Πύλη του Αδριανού, Αγία Αικατερίνη, Πλάκα, Αέρηδες, Ρωμαϊκή Αγορά, Μοναστηράκι.
Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 19:30 μ.μ. ακριβώς, στη συμβολήτων οδών Υψηλάντου& Λευκωσίας(μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή (αναχώρηση από Μοναστηράκι): Περίπου στις23:00 μ.μ.

Συμμετοχή δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 9 Μαΐου.

Σάββατο 13 Μαΐου
Event
Παρέλαση Κρουστών
Η εντυπωσιακή ομάδα κρουστών BlocoSwingueira επιστρέφει στη γειτονιά μας! Στο Α΄ Αλίπεδο στην παραλία Αλίμου(στο πάρκινγκ δίπλα από το CineΆλιμος),στις 19:45, σας περιμένουμε όλους για μια εκπληκτική βόλτα υπό τον ήχο των ρυθμικών τυμπάνων των Swingueira, για να χορέψουμε και να απολαύσουμε αυτήν τη μοναδική κάθε φορά εμπειρία που μας προσφέρουν οι ξεχωριστοί αυτοί μουσικοί!
Συμμετοχή δωρεάν

Σάββατο 20 Μαΐου  

Εκδρομή – Ξενάγηση

Πεντέλη

Εξόρμηση στο βουνό της Πεντέλης!
Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά το παλάτι της Δούκισσας της Πλακεντίας,αυτής της εκκεντρικής και μυστηριώδους προσωπικότητας. Στη συνέχεια, στάση για προσκύνημα στο πανέμορφο και μέσα στα πλατάνια μοναστήρι της περιοχής.Τελικός προορισμός η περίφημη πλατεία Αγίας Τριάδας, όπου πλήθος από ταβερνάκια και καφετέριες θα μας περιμένουν για ξεκούραση, φαγητό και κρασάκι…

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 10:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου& Ερεχθείου.

Επιστροφή (αναχώρηση από Πεντέλη): Περίπου στις 16:00 μ.μ.

Η συμμετοχή και η ξενάγηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 17 Μαΐου

Παρασκευή 26 Μαΐου
Θεατρική παράσταση
«Έγκλημα και τιμωρία» του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι
Θέατρο Άνεσις

Ο αναμορφωτής του Γεωργιανού θεάτρου και καλλιτεχνικός διευθυντής του KoteMarjanishvilitheatre, ΛεβάνΤσουλάτζε, συνεργάζεται για 2η συνεχή χρονιά με το θέατρο Άνεσις, μετά την περσινή επιτυχία «Λεωφορείο ο Πόθος», αναλαμβάνοντας τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του παγκόσμια αναγνωρισμένου λογοτεχνικού έργου του ΦίοντορΜιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, Έγκλημα και Τιμωρία.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ρώσου πεζογράφου και στοχαστή που αφορά στην ηθική, το νόμο και τον άνθρωπο. Ο Ντοστογιέφσκι εμπνεύστηκε το «Έγκλημα και τιμωρία» από ένα αληθινό περιστατικό, όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1860, ένας φοιτητής είχε δολοφονήσει έναν γέροντα … με κίνητρα παρόμοια με αυτά του Ρασκόλνικοφ, του ήρωα του βιβλίου του.

Σκηνοθεσία: ΛεβάνΤσουλάτζε
Παίζουν:Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Τάσος Ιορδανίδης, Αννίτα Κούλη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Σοφία Πανάγουκ.α

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 19:15 μ.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου& Λευκωσίας(μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 12€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 18 Μαΐου

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Κυριακή 28 Μαΐου
Αθλητική Κυριακή στο ΟΑΚΑ!
Άθληση για όλη την οικογένεια – Γιόγκα και Αναρρίχηση
Σε έναν υπέροχο χώρο μέσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, θα μαζευτούμε μπαμπάδες, μαμάδες και παιδιά για μια ξεχωριστή, γεμάτη άθληση Κυριακή!
Μαμάδες, φέρτε τα στρωματάκια γυμναστικής σας και την καλή σας διάθεση για Γιόγκα. Μπαμπάδες, αναλάβετε τα μικρά σας αγγελούδια και αφεθείτε μαζί τους σε μια, πρωτόγνωρη ίσως για τους περισσότερους, εμπειρία στο άθλημα της αναρρίχησης, υπό την καθοδήγηση πάντα έμπειρων αθλητών – αναρριχητών.
Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 09:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου& Λευκωσίας.

Επιστροφή (αναχώρηση από το ΟΑΚΑ): Περίπου 13:30 μ.μ.

Συμμετοχή: 8€το άτομο για την Αναρρίχηση και 5€ για την Γιόγκα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 23 Μαΐου.

Σας περιμένουμε!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΜΑΪΟΥ 2017

 

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.