Όταν ένα σύστημα καταρρέει, τα αυτονόητα τα κάνει είδηση…..




(γράφει ο Κώστας Σεφτελής – ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης)

Είναι προφανές πως για να υλοποιηθεί το οτιδήποτε, κάποιος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να το ζητήσει και κάποιος να το εγκρίνει. Η αυτονόητη δηλαδή διαδικασία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρότεινε ο Δήμος Ηλιούπολης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την αγιογράφηση του Ι.Ν. της Αναστάσεως στο Δημοτικό μας Κοιμητήριο και αυτή έδωσε την έγκρισή της μαζί με τις ευλογίες της.

Αυτή την αυτονόητη όμως διαδικασία, ο Δήμος Ηλιούπολης την έκανε είδηση (!!!!), κάτι που πολύ ορθά δεν έκανε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αποδυναμώνοντας το ουσιώδες στοιχείο αυτής της δράσης που είναι για μένα και το σημαντικότερο.

Πως είναι ιδιαίτερα θετικό για μία πόλη, να επενδύει σε όλους τους τομείς, στο δικό της ανθρώπινο δυναμικό, να στηρίζεται και να στηρίζει τις δικές της δυνάμεις.

Ένα καλό παράδειγμα λοιπόν, είναι και η συνεισφορά των μελών του Εργαστηρίου της  Βυζαντινής Αγιογραφίας του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ», στην αγιογράφηση του Ι.Ν. της Αναστάσεως στο Δημοτικό μας Κοιμητήριο, όπως μας ενημερώνει πολύ σωστά κατά τα άλλα και η ανακοίνωση του Δήμου μας.

Δείτε εδώ:

http://www.ilioupoli.gr/news/p ress-releases/628-agiografisi- koimitiriou-ilioupolis

 Τα συγχαρητήρια όλων μας, ανήκουν πρωτίστως στα μέλη του Εργαστηρίου του Δήμου και στη δασκάλα τους Κα Αδαμαντία Μπίλλια – Γιαννοπούλου, όπως και στο προσωπικό του ΠΑΟΔΗΛ που με ζήλο και περίσσιο μεράκι προσπαθούν καθημερινά να αναδεικνύουν και να προωθούν τις ντόπιες παραγωγικές δυνάμεις του πολιτισμού της πόλης μας.

 Όλα τα άλλα είναι περιττά και ανήκουν στους εκφραστές ενός πολιτικού συστήματος που ήδη καταρρέει.

Η κοινωνία μας, τις λογικές που παραπέμπουν στην εποχή του λαϊκιστή πολιτικού του τύπου «…κατόπιν των ενεργειών μου», τις αποστρέφεται και τις καταδικάζει γιατί στην περίοδο που διανύουμε, εκτός της αντιαισθητικής του πλευράς, είναι και επικίνδυνες!

             Κώστας Γ. Σεφτελής
 
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης
​πρώην​ Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου & Αντιδήμαρχος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.