«Λίγο Πριν το Πάσχα» στα 3Β




Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) γιορτάζει το Πάσχα με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Λίγο πριν το Πάσχα» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικους.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 20:00 στο πολιτιστικό κέντρο «ΙΩΝΙΑ» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) θα ακούσουμε Τα Δώδεκα Ευαγγέλια στη Νεοελληνική γλώσσα.

Μέσα από τη ματιά των Μαθητών Του Ιησού θα παρακολουθήσουμε το θείο δράμα, τις τελευταίες μέρες του Ιησού μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση Του μέσα από τα Ιερά κείμενα της Χριστιανοσύνης στην Δημοτική Γλώσσα.

Πρόκειται ένα θεατρικό Δρώμενο με υποβλητική και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Στο ημίφως και κάτω από το φως των κεριών οι Θεατές και οι Ηθοποιοί – Μαθητές , σαν ένα άλλον Μυστικό Δείπνο, θα γίνουν μέρος του τελετουργικού αυτού δρώμενου κατανοώντας και συμπάσχοντας στα Θεία Πάθη.

Το Σάββατο 8 Απριλίου στις 11:00  το πρωί η κεντρική πλατεία της Βούλας, η Πλατεία Ιμίων, θα  γεμίσει μουσική, ξυλοπόδαρους , εμψυχωτές , εργαστήρια κατασκευών  και πολλά διαδραστικά παιχνίδια σε μια Πασχαλινή γιορτή για τα παιδιά. Επίσης θα λειτουργήσει εργαστήρι λαμπάδας όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους λαμπάδα. Στη συνέχεια, στις 13.00,ο Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «ΣΕΜΕΛΗ», θα μας ταξιδέψει με χορούς και τραγούδια των πασχαλιάτικων-εθιμικών ανοιξιάτικων τελετουργιών από την Επισκοπής τη Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Το βράδυ του Σαββάτου 8 Απριλίου στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης (Άττιδος 1), σε μία συναυλία με τίτλο «Σε Υμνούμεν», θα αποδοθούν έργα εκκλησιαστικής υμνωδίας  από τη μικτή χορωδία Βάρης με σολίστα τον βαρύτονο Ηλία Τηλιακό και σε ρόλο αναγνώστη ο ηθοποιός Τάσος Αλατζάς, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.

Την Κυριακή 9 Απριλίου και ώρα 12:00 στο πολιτιστικό κέντρο «ΙΩΝΙΑ» η χορωδία της Βουλιαγμένης με τους «AMBERLINK ENSEMBLE» θα διοργανώσουν μια πασχαλινή εκδήλωση με εκκλησιαστικό περιεχόμενο εμπνευσμένη από τα Θεία Πάθη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.