Η πρώτη σκυτάλη στη Γλυφάδα




Η Γλυφάδα, η αθλητούπολη της Αττικής, μετά την περσινή τεράστια επιτυχία των Βίκος Street Relays, παίρνει φέτος πρώτη την σκυτάλη και κάνει την «εκκίνηση» στη μεγαλύτερη πανελλαδική σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, τους μοναδικούς αγώνες με αθλητικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση έγινε και επίσημα στη σημερινή παρουσίαση του φετινού προγράμματος στο Δημαρχείο της Γλυφάδας. Όπως, επισήμανε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, η Γλυφάδα κάνει ποδαρικό στη σειρά των Βίκος Street Relays 2017, όπου εννιά διαφορετικές πόλεις αγκαλιάζουν ζεστά και φέτος τους δρομείς όλων των ηλικιών, με την αρχή να γίνεται την Κυριακή 9 Απριλίου.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε, είναι μεγάλη μας χαρά που δίνουμε τη σκυτάλη σε όσους τη χρειάζονται. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το σύλλογο «Ερμής 1877» για την εξαιρετική προσπάθεια που κάνει οργανωτικά, διότι χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα. Πέρυσι στην Γλυφάδα είχαμε μια πετυχημένη διοργάνωση, εύχομαι να συμβεί το ίδιο και φέτος. Θέλουμε αυτή η σκυταλοδρομία αγάπης να γίνει παράδοση στην πόλη μας. Το γεγονός ότι βοηθάμε με τη διοργάνωση το “Make-A-Wish” είναι ένα ακόμα κίνητρο για όλους μας για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα πάρουμε τη σκυτάλη και θα την παραδώσουμε στις υπόλοιπες πόλης με στόχο να κάνουμε το καλύτερο ποδαρικό», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπανικολάου.

Η γενική διευθύντρια του «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), κυρία Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, επισήμανε ότι, «είναι συγκινητικό όταν ένας απλός φίλος, συμμετέχοντας ή ένας διοργανωτής, όπως ο «Ερμής 1877» θέλει να σε υποστηρίξει. Έχουμε κοινά στοιχεία σαν οργάνωση με τα Βίκος Street Relays, γιατί και εμείς κάνουμε μια σκυταλοδρομία για να λάβουμε, να οργανώσουμε και τελικά να εκπληρώσουμε τα αιτήματα των παιδιών. Έχουμε πραγματοποιήσει 1680 ευχές παιδιών με τη βοήθειά σας».

Ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας κ. Περικλής Δορκοφίκης αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης και το μήνυμα που στέλνουν σε μικρούς και μεγάλους τα Βίκος Street Relays. «Φέτος ξεκινάμε εμείς να δώσουμε τη σκυτάλη στις άλλες πόλεις. Τα Βίκος Street Relays είναι μια δράση που μας δίνει αυτό που θέλουμε και ταυτόχρονα έχει έντονη κοινωνική προσφορά. Μπορούμε να παρακινήσουμε με διάφορους τρόπους τον κόσμο να συμμετέχει και παράλληλα προσπαθούμε να δώσουμε έναυσμα σε μικρούς και μεγάλους. Η σκυταλοδρομία δίνει το μήνυμα της συνεργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πιο πιστός πρεσβευτής της σειράς μας και μέλος της Bίκος Running Team,
παραολυμπιονίκης, Μάκης Καλαράς, θυμήθηκε τον πρώτο αγώνα στην Κομοτηνή που συμμετείχε με τον σύλλογο “Περπατώ”, τέσσερα χρόνια πίσω, τονίζοντας πως «αφού μπορώ εγώ, μπορεί ο καθένας. Αυτό είναι το μήνυμα. Στους αγώνες δρόμου όλοι μπορούν να τρέξουν», ενώ παράλληλα στάθηκε στην στήριξη των Βίκος Street Relays στα παιδιά με αναπηρία.

Την Κυριακή στις 9 Απριλίου, στην παραλία της Γλυφάδας μπροστά στο παλιό Δημαρχείο (11:30-13:30), θα στηθεί ένα μοναδικό σκηνικό που όπως τονίστηκε και από την Παγκόσμια πρωταθλήτρια και αρχηγό της εθνικής ομάδας γυναικών πόλο, Αλεξάνδρα Ασημάκη, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη. «Όλοι μπορούν να τρέξουν. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά. Να τρέξουμε για το “Μake- Α-Wish”, να παρακινούμε τον κόσμο να αθληθεί και να στηρίζουμε τη διοργάνωση», υποστήριξε καλώντας παράλληλα μικρούς και μεγάλους να είναι παρόντες στο πρώτο ραντεβού με τα Βίκος Street Relays.

Εκ μέρους του ΣΕΕΔΑ, (Σύλλογος Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών) που αποτελούν επίσης συνεργάτη της σειράς των αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, μίλησε η κυρία Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία στάθηκε στην παρουσία του ΣΕΕΔΑ και στους 9 φετινούς αγώνες, τονίζοντας ότι «όλους μας ενώνει η αγάπη για τον αθλητισμό» και πως «αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι είναι ότι ο πρωταθλητισμός μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης, ο αθλητισμός, όμως, είναι τρόπος ζωής».

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της εταιρίας Βίκος, ονομαστικού χορηγού των αγώνων, κυρία Νατάσα Κρέντζ, επισήμανε τη συνεχή αδιάλειπτη στήριξη στην διοργάνωση ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε: «Ο αγώνας στης σκυτάλης έχει γίνει τεράστιος θεσμός. Από εμάς υπάρχει δημιουργικό άγχος, κινητοποίηση, και αγωνία για να είναι όλοι ενυδατωμένοι. Τα Βίκος Street Relays πάνω απ΄ όλα είναι μια μεγάλη γιορτή. Αυτό συμβαίνει σε κάθε πόλη. Αυτό θα γίνει και στη Γλυφάδα»

Ο κ. Σταύρος Λάτος, εκπρόσωπος των χορηγών Fluo και Gree, οι οποίες φέτος για πρώτη χρονιά αποτελούν ισχυρό κομμάτι των χορηγών της διοργάνωσης, ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη δράση. Συνδράμουμε για το κοινό καλό». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι δύο εταιρείες προετοιμάζονται για να λάβουν μέρος στους αγώνες και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες, από τις οποίες όπως τόνισε «υπερτερούμε γιατί θα έχουμε την τεχνολογία με το μέρος μας…».

Τέλος, το λόγο πήρε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Puma, κ. Γιάννης Σούμπασης, που όπως είπε: «τα Βίκος Street Relays μας έχουν βάλει τα γυαλιά», καθώς εξήγησε ότι «πριν από 3-4 χρόνια δε πιστεύαμε ότι θα έφτανε μέχρι εδώ. Όμως, όχι απλά έφτασε, αλλά δείχνει πως έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του».

Εγγραφές

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές για τους πέντε πρώτους σταθμούς του «Βίκος» Street Relays 2017.

Για την εγγραφή σας και άλλες πληροφορίες:
http://www.hermes-events.org/index.jsf

Το δικό σας «ταξίδι» ξεκινάει από την παραλία της Γλυφάδας, με μια σειρά τεσσάρων αγώνων:

KIDS RELAYS 4X100Μ.

KIDS RELAYS 4X50Μ.

STREET RELAYS 2X5000Μ.

STREET RELAYS 4X2500Μ.

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10ΧΛΜ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.