Δούρου και Κονδύλης υπέγραψαν για τους πεζόδρομους στα Αμπελάκια
Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Βελτίωση δικτύου πεζοδρόμων περιοχής Αμπελακίων του Δήμου Αλίμου», προϋπολογισμού 394.180 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και η διασφάλιση της άνετης και ασφαλούς μετακίνησής τους με παρεμβάσεις στο δίκτυο πεζοδρόμων της περιοχής των Αμπελακίων του Δήμου Αλίμου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι εκτεταμένες τοπικές φθορές που παρουσιάζει.

Πρόκειται για μία πολυσύχναστη περιοχή λόγω της ύπαρξης σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και της σύνδεσής της με τον κύριο οδικό άξονα του Δήμου Αλίμου, τη Λεωφόρο Καλαμακίου.

 

Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες για τη βελτίωση και την αποκατάσταση των πεζοδρόμων των οδών Μεγάλου Σπηλαίου, Μεγίστης, Βάρναλη, Λάρνακος και Λευκωσίας, και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκσκαφές και καθαιρέσεις, τοποθέτηση νέων κρασπέδων και πλακόστρωση πεζοδρομίων όπου απαιτείται, συντήρηση και νέες φυτεύσεις στις ζαρντινιέρες των πεζοδρόμων καθώς και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αλίμου και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.