2ο Rally Sprint Regularity Βούλας «Κρεμασμένος Λαγός» – Όλος ο αγώνας (VIDEO)
 

Με 105 συμμετοχές διεξήχθη το 2ο  Rally Sprint Regularity Βούλας «Κρεμασμένος Λαγός»

Την Κυριακή 23 Απριλίου διεξήχθη για δεύτερη φορά στο Πανόραμα της Βούλας  το Rally Sprint Regularity Βούλας «Κρεμασμένος Λαγός».

Μετά την μεγάλη περυσινή επιτυχία της αναβίωσης του θρυλικού «Κρεμασμένου Λαγού», ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων με την υποστήριξη του Δήμου Βάρης  Βούλας Βουλιαγμένης αποφάσισε να επαναλάβει φέτος το εγχείρημα, όχι όμως στη μορφή αγώνα ταχύτητας αλλά ως αγώνα ακρίβειας και δεξιοτεχνίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την οδική ασφάλεια.

Στις 09.00 συγκεντρώθηκαν στην αφετηρία της διαδρομής 105 ετοιμοπόλεμα, καλοδιατηρημένα ιστορικά αυτοκίνητα και λίγο μετά τις 10 δόθηκε η εκκίνηση.

Παρόλο που ο τρόπος χρονομέτρησης δυσκόλεψε αρκετά τα πληρώματα, αυτά το διασκέδασαν με την ψυχή τους και προσέφεραν μοναδικό θέαμα στους θεατές που είχαν στηθεί στις θρυλικές φουρκέτες του δάσους του Κρεμασμένου Λαγού.

Σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση, φέτος η ημερομηνία του αγώνα μετατέθηκε αμέσως μετά το Πάσχα, αλλά και ο χώρος στάθμευσης των συμμετεχόντων μεταφέρθηκε από την πλατεία Άλσους στην οδό Ζακύνθου, επιλογή που διευκόλυνε ώστε να αποφευχθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση αγωνιζομένων, περιοίκων και περαστικών οδηγών.

Ο αγώνας αποτελεί μια ήπια αναβίωση του ιστορικού αγώνα ταχύτητας του Κρεμασμένου Λαγού, που σέβεται όμως το περιβάλλον, προάγει την οδική ασφάλεια και δεν επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον του Υμηττού.

Το Rally Sprint Regularity είναι αγώνας ακριβείας που εκτελείται σε μία κυκλική διαδρομή τρεις φορές και δεν νικά ο ταχύτερος αλλά αυτός που θα εκτελέσει τις ειδικές διαδρομές με τη μεγαλύτερη ακρίβεια χρόνου.

Για την ιστορία στο podium του «Κρεμασμένου Λαγού 2017» ανέβηκαν οι:

1.Ριζόπουλος Δημήτρης – Παπανδρέου Αλέξανδρος με Toyota Starlet
2. Κατσαούνης Γιάννης – Μανσόλας Μαθιός με VW Golf GTi
3. Τρίκαρδος Δημήτρης – Χατζής Χρήστος με Porsche 944

Η γενική κατάταξη καθώς και οι νικητές των επί μέρους κατηγοριών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Ο ΣΙΣΑ για μια ακόμα φορά ευχαρίστησε τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την υποστήριξη του, τη Δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία για την πολύτιμη συνδρομή τους στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, την Γραμματεία για την έγκυρη και ταχεία έκδοση των αποτελεσμάτων και όλους τους κριτές, χρονομέτρες και τα στελέχη της οργάνωσης για τη βοήθεια τους.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εκτός από τη συνδρομή στη διοργάνωσης του αγώνα, εκπροσωπήθηκε άτυπα καθώς συμμετείχε ομάδα με οδηγό τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Ζυγούρη και συνοδηγό του Αντιδήμαρχο, Φιλάρετο Χατχηστεφάνου.

Μετά τη δεύτερη πετυχημένη διεξαγωγή του αγώνα, οι διοργανωτές εκδήλωσαν την πρόθεση του να τον καθιερώσουν σε ετήσια βάση και έτσι όλοι ανανέωσαν το ραντεβού του για το 2018.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.