Πρόγραμμα ολιστικής αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού




Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 2ου Λυκείου Aγίου Δημητρίου, πρόγραμμα ολιστικής αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού.

Το πρόγραμμα Περιλαμβάνει:
1) Θεατρική παράσταση με τον τίτλο “Μπορείς να με έχεις φίλο”.
2) Πρόγραμμα Χορ.Εν.Β.ω – Χορεύω ενάντια στην σχολική βία.
3) Εικαστικό Παιχνίδι – Ομαδική Ζωγραφική.

Διάρκεια προγράμματος 120′.

Η 6η Μαρτίου έχει ορισθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.
Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, αλλά κυρίως των παιδιών, ώστε να μάθουν να μιλάνε στο γονιό ή στον εκπαιδευτικό, όταν αισθάνονται οτι κάποιος τα τρομοκρατεί και τα φοβίζει.

Τα στοιχεία έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας (Οκτώβριος, 2015), σε δείγμα 3.682 μαθητών της πρωτοβάθμιας και 31.602 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί:

Το 65% των μαθητών έχει παρακολουθήσει bullying συμμαθητών του.
Το 29% έχει ασκήσει βία σε συμμαθητές του από σπάνια έως πολύ συχνά.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος πιστεύει ότι ο Πολιτισμός και οι Τέχνες, όπως το Θέατρο, ο Χορός, η Μουσική, τα Εικαστικά μπορούν να προσεγγίσουν το πρόβλημα με άλλη ευαισθησία και μέσα από διαδραστικά προγράμματα να δώσουν σε όλους αλλά και στα παιδιά να κατανοήσουν ότι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.