“Η συνεργασία μεταξύ Διοίκησης και εργαζόμενων φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα”




(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Μετά τα τελευταία γεγονότα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά της Αντιδημάρχου κυρίας Σύρμα, συμπεριφορά η οποία θεωρούμε ότι έχει να κάνει με συμπεριφορά που αρμόζει σε αντικείμενο και όχι σε άνθρωπο και μετά την πληροφόρηση που είχαμε ότι θέλει να κλείσει το κυλικείο το οποίο λειτουργεί χρόνια και προβλέπεται από τον νόμο, απαντάμε ότι και στα δύο θέματα μας βρίσκει αντίθετους.

Πρώτον, όσον αφορά τη συμπεριφορά της προς εργαζόμενους θα πρέπει να ξέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν αξιοπρέπεια κι αυτήν πρέπει όλοι να σέβονται σε όποια θέση κι αν βρίσκονται και δεύτερον όσον αφορά στο κλείσιμο του κυλικείου πρέπει να γνωρίζει ότι το κυλικείο λειτουργεί χρόνια και σε όλους τους Δήμους και είναι ένας χώρος ο οποίος προβλέπεται από τον νόμο( Π.Δ. ΥΠ’ΑΡΙΘ. 16/1996, ΦΕΚ 10/Α/1996, άρθρο 18, χώροι ανάπαυσης ) και πρέπει να υπάρχει ένας χώρος και μια καρέκλα ξεκούρασης για κάθε εργαζόμενο, εύκολα προσπελάσιμος επαρκών διαστάσεων, με επαρκή αερισμό και φωτισμό.

Επίσης, στην αρχική οικοδομική άδεια ανέγερσης του ακινήτου έχει κατοχυρωθεί ως κυλικείο, για την κατάργησή του θα πρέπει πρώτα να υπάρξει αλλαγή χρήσης ακινήτου.

Για να μπορούμε να μιλάμε για αξιοπρεπείς συνθήκες για εργαζόμενους που μοχθούν και δίνουν καθημερινό αγώνα σε αντίξοες συνθήκες.

Ζητάμε από την Αντιδήμαρχο, κυρία Σύρμα να καταλάβει ότι μπορεί οι εργαζόμενοι να δουλεύουν στα απορρίμματα αλλά δεν είναι σκουπίδια για να αντιμετωπίζονται ως τέτοια.

Ο κάθε εργαζόμενος έχει αξιοπρέπεια και αξίζει σεβασμό.

Η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ Διοίκησης και εργαζόμενων φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για την υπηρεσία και κατ’ επέκταση για του Δημότες.

Την καλούμε επίσης, να σεβαστεί τα νομοθετημένα δικαιώματα των εργαζόμενων και την μακροχρόνια λειτουργία του κυλικείου που σκοπό έχει να παρέχει τις ελάχιστες αξιοπρεπείς συνθήκες ξεκούρασης κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του συνάδελφου εργαζόμενου ειδάλλως ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις.

Τέλος, ζητάμε άμεσα συνάντηση.

Ψήφισαν υπέρ: Καπράλος Γ. , Παπαχρίστου Α. , Δημητρίου Δ. , Χατζηδάκη Α. , Γεωργακόπουλος Δ.
Απόντες: Κουρτέλης Κ. Αλεξανδρίδου Α.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας
Καπράλος Ι.                            Παπαχρίστου Α.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.