Eνισχύεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης




Με την αγορά ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος αμέσης επέμβασης ενισχύεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το νέο ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα έχει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης και μεταφοράς 800 λίτρων νερού, στην εστία της φωτιάς.

Το όχημα θα βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ωρης βάσης κατά την αντιπυρική περίοδο και επανδρωμένο με προσωπικό, που έχει εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί, επίσημα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης κατά τους χειμερινούς μήνες το όχημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια κ.α.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε σχετικά:
“Μετά από πολλά χρόνια ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αποκτά το πρώτο του πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από την Πολιτική Προστασία του δήμου σε καθήκοντα δασοπυρόσβεσης.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου δώσαμε βάση στην δημιουργία ισχυρής και εκπαιδευμένης ομάδας Πολιτικής Προστασίας που συνεπικουρείται από την ομάδα εθελοντών του δήμου.

Με την δημιουργία ειδικής ομάδας δασοπυρόσβεσης, την επισκευή και επαναλειτουργία 200 κανονιών νερού στο βουνό μας, την κατασκευή πυροφυλακίου, την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου συστήματος επικοινωνίας και τώρα με την αγορά του πυροσβεστικού οχήματος, θωρακίζουμε το περιαστικό μας δάσος από εμπρηστικές ενέργειες και πυρκαγιές. Η αναγέννηση της πόλης συνεχίζεται”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.