Άλιμος: Τα ξύλινα σπιτάκια της ανακύκλωσης (VIDEO)




 

Νέοι κάδοι ανακύκλωσης απορριμμάτων, τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του Αλίμου (πάρκα και παιδικές χαρές). Πρόκειται για καλαίσθητες ξύλινες κατασκευές και όπως είπε στο notia.gr, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ο σχεδιασμός τους θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών, ώστε να εξοικιωθούν με την ανακύκλωση.

“Μόλις τοποθετήσαμε σε διάφορα σημεία της πόλης μας και ιδίως σε χώρους πρασίνου και παιδικές χαρές αυτούς τους νέους κάδους απορριμμάτων” λέει ο Ανδρέας Κονδύλης

“Είναι ανθεκτικές κατασκευές, είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες και θέλουμε αφ’ ενός να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη από τη μία από την άλλη να μπορεί και ειδικά η νέα γενιά να εξοικιώνεται με την ανακύκλωση (είναι οι μισοί για ανακύκλωση και οι μισοί για κοινό απόρριμμα) και με μία διαφορετική σχέση με το περιβάλλον. Πιστεύω ότι με αυτούς τους κάδους που είναι διαφορετικής ποιότητας σε σχέση με το κλασικό καλαθάκι, θα μπορέσουν σιγά σιγά και τα παιδιά ν αρχίσουν να συνεργάζονται δηλ. θα αρχίσουν να μαθαίνουν, να πετάνε το ανακυκλώσιμο εκεί που πρέπει, το σκουπιδάκι εκεί που πρέπει.  Χρειάζεται μια διαφορετική κουλτούρα και μια διαφορετική αισθητική στην πόλη μας.

Αυτοί εδώ οι κάδοι που τοποθετήσαμε είναι ένα μικρό βήμα, μια μικρή συμβολή στη γενικότερη προσπάθεια να είναι όμορφοι, χρηστικοί και με μια ιδιαίτερη αξία όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.