Άλιμος: Αργύρης Ντινόπουλος και Σάββας Καλεντερίδης θα μιλήσουν για τα ελληνοτουρκικά




Tον ισλαμικό επεκτατισμό σε βάρος της Ορθοδοξίας, την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, το δημοψήφισμα του Ερντογάν, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Συρία, θα αναλύσουν ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Σάββας Καλεντερίδης σε εκδήλωση που οργανώνουν στον Άλιμο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, Λ. Ιωνίας 96 – Άνω Καλαμάκι.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος, Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε, στην δημοσιογραφική καριέρα του, πολεμικός ανταποκριτής που κάλυψε δεκάδες πολέμους, διεθνείς κρίσεις, μεγάλα γεγονότα .

Είναι από τους πρώτους έλληνες ρεπόρτερ που έκανε ρεπορτάζ στην κατεχόμενη Κύπρο και ο δημοσιογράφος που κάλυψε σε όλη την διάρκειά της την κρίση των Ιμίων.

Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι απόστρατος αντισυνταγματάρχης , γνωστός από την υπόθεση Οτζαλάν, στην διάρκεια της οποία γνωρίστηκε με τον Αργύρη  Ντινόπουλο ο οποίος κάλυπτε τότε το ρεπορτάζ στο Ναϊρόμπι της Κένυας για τον ΑΝΤ-1.

Μετά την παραίτηση του από τον στρατό ( λόγω της διαφωνίας του για τον χειρισμό της υπόθεσης από την τότε κυβέρνηση Σημίτη) ο Σάββας Καλεντερίδης έχει σταδιοδρομήσει ως στρατιωτικός και πολιτικός αναλυτής  σε γεωπολιτικά, στρατηγικά και αμυντικά θέματα γύρω από την Τουρκία, την Μέση Ανατολή και το Ιράκ.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα « Δημοκρατία »,  συγγραφέας  και  διευθυντής του εκδοτικού οίκου Ινφογνώμων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ντοκουμέντα και οπτικό υλικό για τον τρόπο δράσης του Ισλάμ σε βάρος της Ορθοδοξίας, για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή , για την πολιτική του Ερντογάν,   αλλά και ιστορικά στοιχεία για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.