Ημερίδα για την αλλεργική ρινίτιδα στα παιδιά




Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, σας προσκαλούν στην Ημερίδα που διοργανώνουν τη Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, στις 6:30μ.μ., στο κτήριο του Παιδικού Σταθμού της οδού Μανδηλαρά
5, με θέμα: «Συχνές Αλλεργικές Παθήσεις – Άσθμα και Ρινίτιδα τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι περιβάλλουν το παιδί.»
Ομιλήτρια:
Βασιλική Γέμου-Εngesaeth MD. PhD. UiO, UoA, MHA UiO,
Παιδίατρος – Αλλεργιολόγος
Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής αλλεργιολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες, φίλοι και γενικά όσοι αγαπάτε το παιδί, αλλά και αυτόν που φροντίζει για το καλό του στο σπίτι, στο παιδικό σταθμό, στο σχολείο, στο παιχνίδι, στο δρόμο που βαδίζει. Ελάτε να δούμε μαζί τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό που αφορά την καλή του υγεία, γιατί αυτό αφορά και όλους εμάς!
Σήμερα περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη πάσχουν από αλλεργία, ρινίτιδα ή άσθμα, παρά τις νέες θεραπείες. Ο επιπολασμός του άσθματος έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες και προσβάλλει το 5% των ενηλίκων και περίπου το 10% των παιδιών, ενώ στην πατρίδα μας φτάνει το ποσοστό αυτό και το 17%, ενώ σε ορισμένες άλλες χώρες ξεπερνά και το 20%. Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο παιδιών με άσθμα ή αλλεργίες επίσης αυξάνουν, με τα αγόρια να υπερτερούν των κοριτσιών στην προεφηβική ηλικία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το βρογχικό άσθμα είναι η πιο συχνή χρόνια νόσος στα παιδιά: μαζί με τα λοιπά χρόνια αναπνευστικά νοσήματα ευθύνεται για το 50% των απουσιών από το σχολείο.
Θα δούμε μαζί ποια είναι η αιτιολογία τους για να νοσήματα αυτά, πως εμφανίζονται και πως θα καταλάβουμε ότι ένα παιδί πάσχει από άσθμα ή και ρινίτιδα ποια είναι τα συμπτώματα τους, πως γίνεται η διάγνωση τους, ποια η αντιμετώπιση και θεραπεία τους και ποιες οι επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα του παιδιού, της οικογένειας κλπ. Μπορούν να γίνουν αλλαγές στην καθημερινότητα του παιδιού, που να δρουν ανακουφιστικά ή ακόμα καλύτερα προληπτικά;
Όλα αυτά τα παραπάνω είναι θέματα σοβαρά, πρέπει να αντιμετωπισθούν σφαιρικά και από κοινού με το γονιό, τον δάσκαλο, τον φίλο, την κοινωνία, τον πολιτικό, γιατί μόνο τότε η αλλαγή και η βοήθεια θα είναι ορθή και ουσιαστική.
Θα χαρώ πολύ να σας δω πάλι από κοντά και να απαντήσω στα ερωτήματα σας γύρω από τα θέματα αυτά.
Με εκτίμηση
Βάσω Γέμου

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.