Σχέδιο εκκένωσης του Ελληνικού
Περίπου 1.700 πρόσφυγες, που διαμένουν στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, σχεδιάζει να μεταφέρει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μετά μάλιστα και τα τελευταία γεγονότα με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον υπουργό, αστυνομικούς, αλληλέγγυους και πρόσφυγες στο Ελληνικό, η πίεση αυξήθηκε για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριζε πως η μετεγκατάσταση των προσφύγων θα είχε ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Ηδη αξιωματούχοι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», αναζητούν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων που αντιδρούν στη μετακίνησή τους σε άλλα προσφυγικά κέντρα λόγω της μακροχρόνιας παραμονής τους στο Ελληνικό.

«Εμφανίζουν δείγματα ιδρυματισμού. Παρά τις πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης αρνούνται να το εγκαταλείψουν», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η επιχείρηση εκκένωσης θα γίνει σταδιακά μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, όπως έγινε και στην Ειδομένη.

Τα δύο επικρατέστερα κέντρα φιλοξενίας φέρεται να είναι το πρώην εργοστάσιο Σαγίρογλου στη Θήβα αλλά και το πρώην στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο της Λάρισας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.