Ο δήμος Αλίμου μοιράζει ειδικούς κάδους για οικιακή ανακύκλωση (VIDEO)




Παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης του δήμου Αλίμου, έγινε χθες το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Άνω Καλαμάκι.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα μοιράσει δωρεάν στους δημότες ειδικούς κάδους (φτιαγμένοι από πεπιεσμένο χαρτί) για να γίνεται η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Να θυμίσουμε ότι τα υλικά που ανακυκλώνουμε δεν πρέπει να τα μαζεύουμε σε σακούλες αλλά να τα ρίχνουμε χύμα στους κάδους που βρίσκονται στους δρόμους.

Μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας, Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και ο εκπρόσωπος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος, Άρης Βρούστης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αλίμου με θέμα «Ανακύκλωση: Πράξη Πολιτισμού».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δημοτικής καμπάνιας «Όταν σου λέω πράσινο, να βγαίνεις», που στοχεύει στην ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Αλίμου για την ανακύκλωση και γενικότερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Για το καίριας σημασίας ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μίλησαν ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας Χρήστος Καπάταης και ο εκπρόσωπος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος Άρης Βρούστης.

Οι κύριοι Χρήστος Καπάταης και Άρης Βρούστης αναφέρθηκαν στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εγχείρημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα μας, καθώς και στα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αλίμου, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, ο πρώην Δήμαρχος Θάνος Ορφανός και η επικεφαλής του συνδυασμού «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» Ελένη Μπελιά, ο αντιδήμαρχος Παλ. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και πλήθος δημοτών, οι οποίοι έθεσαν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους στους ομιλητές, ανοίγοντας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις παρεμβάσεις τους.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, τόνισε ότι η επιτυχία των προγραμμάτων Ανακύκλωσης πρωτίστως συναρτάται με τις κοινωνικές συμπεριφορές και νοοτροπίες, με τις συνήθειες και την προσωπική επιλογή του καθενός. Άρα κυρίως προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν οι πρώτοι από τους 1.500 κάδους οικιακής ανακύκλωσης, οι οποίοι θα διανεμηθούν δωρεάν σε κατοίκους του Αλίμου

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η νέα διαδικτυακή πύλη www.alimosrecycle.gr φιλοδοξεί να καταστεί ένα δυναμικό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις της ανακύκλωσης.

Η πρόσβαση γίνεται και μέσω του site του Δήμου, πατώντας πάνω στο λογότυπο «Όταν σου λέω πράσινο, να βγαίνεις», το οποίο ενσωματώνεται στην αρχική ιστοσελίδα του Αλίμου.

Η σελίδα είναι λειτουργική και φιλική στον επισκέπτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone του. Οι δημότες, αλλά και ο εμπορικός κόσμος του Αλίμου θα βρουν σημαντικές πληροφορίες για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, τη συλλογή χωριστών ανακυκλώσιμων υλικών (από χαρτί, γυαλί έως μπαταρίες, ρούχα κ.λπ.), και γενικότερα για το πρόγραμμα του Δήμου αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η ενότητα των συχνών ερωτήσεων, όπου με απλό και κατανοητό τρόπο διασαφηνίζονται όλες οι απορίες, τα ερωτήματα, οι τυχόν παρερμηνείες γύρω από το σημαντικό ζήτημα της ανακύκλωσης.

 Ας ενημερωθούμε, λοιπόν, και μέσω του διαδικτύου, κι ας ανακυκλώσουμε, όπως υπογράμμισε κι ο Δήμαρχος Αλίμου σε μήνυμά του στην αρχική σελίδα του νέου site.

Πιο συγκεκριμένα κ. Ανδρέας Κονδύλης ευχόμενος στους δημότες καλή περιήγηση, αναφέρει:

Σας λέω «Πράσινο», δηλαδή σας λέω «βγείτε και ανακυκλώστε». Μαζεύτε, μετά τη γενική καθαριότητα του σπιτιού, παλιά περιοδικά κι εφημερίδες, βρείτε τον μπλε ή κίτρινο κάδο και ρίξτε τα εκεί.  Το πρωί, όπως πάτε για δουλειά, πετάξτε τα άδεια τενεκεδάκια της μπύρας από τη χθεσινή συνεύρεση στον κάδο ανακύκλωσης της γειτονιάς σας.

Μέσα απ΄ αυτή την ιστοσελίδα (site) θα ενημερωθείτε για το ποια υλικά ανακυκλώνουμε, πώς τα ανακυκλώνουμε, σε ποιους κάδους τα ρίχνουμε και πού βρίσκονται οι κατάλληλοι κάδοι. Ψάξτε ποιοι κάδοι είναι κοντά στο σπίτι σας και οργανωθείτε.

Με την ανακύκλωση τα παλιά χρησιμοποιημένα υλικά ξαναγίνονται κατάλληλα για νέα χρήση. Έτσι, έχουμε λιγότερα σκουπίδια για διαχείριση αλλά και εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, άρα μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Γι΄ αυτό και για τον Δήμο μας η ανακύκλωση και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες. Με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας στην καθημερινή ζωή, επιδιώκουμε την καλύτερη οργάνωση και την αναβάθμιση των υποδομών του Αλίμου, ώστε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών καθαριότητας. Εργαζόμαστε όλοι για τη βελτίωση της εικόνας και λειτουργικότητα της πόλης, τη μείωση του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και την εναρμόνισή μας με την εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική.

Στον Δήμο μας υλοποιούμε σήμερα, σε συνεργασία με συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης και ιδιώτες ή κοινωνικούς φορείς, μια σειρά δράσεων χωριστής συλλογής των αστικών απορριμμάτων, όπως ανακύκλωση συσκευασιών, ξεχωριστή συλλογή γυαλιού, χαρτιού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών, ρούχων, κομποστοποίηση κ.λπ.

Αλλά, για να πετύχουμε το στόχο, πρέπει όλοι μαζί κι ο καθένας χωριστά να εθιστούμε σε μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο Περιβάλλον και στις νέες γενιές που έρχονται.

Γι΄ αυτό σας λέω… Πράσινο!!!»

ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ

Χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα, χαρτοπετσέτες, πάνες
Χαρτί που έχει χρησιμοποιηθεί και έχει πάνω του ξένα στοιχεία (βρεγμένο ή λερωμένο, με καθαριστικά κλπ.)
Μικρά κομματάκια χαρτί
Κουτιά από πίτσα και λερωμένες συσκευασίες έτοιμου φαγητού
Πήλινα και κεραμικά υλικά
Αφρολέξ και φελιζόλ
Δισκάκια, CDs, DVDs, βιντεοκασέτες
Πλαστικά έπιπλα, καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα
Συσκευασίες τοξικών υλικών (που περιέχουν ορυκτέλαια, αντιψυκτικά, εντομοκτόνα κ.λπ.)

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ

Συσκευασίες από χαρτόνι (τις σπάμε και τις κάνουμε ‘πλακέ’)
Έντυπο χαρτί (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, κόλλες κ.λπ.)
Γυαλί (όχι σπασμένο, όχι κομμάτια από τζάμι)
Αλουμίνιο (κονσέρβες, αναψυκτικά κ.λπ.)
Πλαστικό (αφαιρούμε τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια και τα πετάμε χωριστά στον κάδο)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Να ρίχνουμε όλα τα ανακυκλώσιμα χύμα μέσα στους κάδους (όχι μέσα σε σακούλες)
Να ελέγχουμε αν οι συσκευασίες φέρουν την ειδική σήμανση καταλληλότητας για ανακύκλωση
Να αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και, αν χρειάζεται να τις ξεπλένουμε
Να διπλώνουμε και να συμπιέζουμε τα χαρτοκιβώτια
Να κλείνουμε τους κάδους για να προστατεύσουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά από τη βροχή

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.