Νότια προάστια: Είχαν κάνει 14 διαρρήξεις και δύο ληστείες




Συνελήφθησαν στην Γλυφάδα ένας 26χρονος Αλβανός και ένας 25χρονος Ρουμάνος από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν τέσσερις τηλεοράσεις, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο ζευγάρια γάντια, ένα σπρέι αφρού που χρησιμοποείται για την εξουδετέρωση των συναγερμών καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

 

Στην συνέχεια, προσήχθησαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας και ακολούθως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Από την διενεργηθείσα έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν διαρρήξει δύο πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Αργυρούπολη και στην Γλυφάδα από τα οποία είχαν αφαιρέσει τις τηλεοράσεις και τον υπολογιστή.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, οι δράστες από τετραμήνου και πλέον, μαζί με έναν συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών– διαρρήξεων από καταστήματα και οικίες στα Νότια Προάστια.

Ειδικότερα, εντόπιζαν καταστήματα και οικίες και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους έιτε μετά από θραύση των υαλοπινάκων είτε μετά από παραβίαση των θυρών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες ακολούθως διέθεταν προς πώληση. Στις περιπτώσεις που εντός της οικίας βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν απειλώντας τους με χρήση βίας ή αιχμηρού αντικειμένου.

Μετά από κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) πιστόλι
  • Πλήθος φυσιγγίων
  • Διάφορα κοσμήματα
  • Ένας (1) φορητός υπολογιστής
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά δεκαέξι (16) περιπτώσεις, εκ των οποίων δώδεκα (12) κλοπές από καταστήματα και πρακτορεία τυχερών παιγνίων, δύο (2) κλοπές από οικίες και δύο (2) ληστείες.

Περαιτέρω, οι δράστες κατά το παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ μετά την αποφυλάκιση τους παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.