Aπόκριες στα 3Β: Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο




Με τρεις μοναδικές εκδηλώσεις θα υποδεχτεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης φέτος τις απόκριες. Το πρόγραμμα που έχει διοργανώσει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, (ΟΑΠΠΑ) περιλαμβάνει παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα:

Rebetango

Αίθουσα Ιωνία, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ώρα 20.00

Όταν το Ρεμπέτικο συνάντησε το Ταγκό. Μια μουσικοχορευτική βραδιά με μουσική των λιμανιών, της μετανάστευσης, του περιθωρίου και της ελπίδας για μια ζωή καλύτερη. Συντελεστές παράστασης:

 Θάνος Θεοδωρόπουλος: μπουζούκι – μαντολίνο, επιμέλεια προγράμματος

Χέρμαν Μάγιερ: κιθάρα – πιάνο – μπάσο

Λευτέρης Γρίβας: μπαντονεόν, επιμέλεια ενορχήστρωσης

Γιώργος Σχοινάς: ακορντεόν – πιάνο

Κατερίνα Κουρεντζή: πιάνο, φωνή

Άριελ Περέζ / Μαργαρίτα Πλέσσα: χορός – χορογραφίες

Άννα Τιαγκουνίδου – Γκόμεζ: σενάριο – σκηνοθεσία

Φεντερίκο Μπουσταμάντε: τεχνικός σκηνής

Στέφανος Χατζηστεφάνου: εικαστικά

Το αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά

Αίθουσα Ιωνία, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 12.00

 Η παράσταση που τιμήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την οποία παρακολουθούν πλήθος παιδιών και νηπιαγωγείων στο Θέατρο Φούρνος μία εβδομάδα πριν να πάει στο Λονδίνο προσκαλεσμένη του HellenicCentre έρχεται στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για μία παράσταση.

Το Θέατρο Φούρνος και οι συνεργάτες του δίνουν μεγάλη σημασία στην εξοικείωση των παιδιών από μικρές ηλικίες με τον πολιτισμό και δημιουργούν επί μία δεκαετία παραστάσεις μελετημένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και δυνατότητες μικρών παιδιών. Με θέματα τα οποία δίνουν αφορμή για περαιτέρω επεξεργασία από γονείς και δασκάλους , με χιούμορ, φαντασία και ενεργό συμμετοχή των παιδιών επιδιώκουμε να δώσουμε τα πρώτα θεατρικά ερεθίσματα στους μελλοντικούς ευαίσθητους καλλιεργημένους θεατές.

Το Αγόρι με τα μπλε Μαλλιά απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 8 ετών και το θέμα του είναι η ιστορία ενός μικρού αγοριού του Άτρο .

Ο Άτρο είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι , γλυκός έξυπνος αλλά λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μια πόλη που όλοι έχουν κόκκινα τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος φίλος του είναι ο Μέρμπερ που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων , αναγκάζεται για να τον βρει να ξεπεράσει τους φόβους του.Μέσα στο δάσος θα περάσει πολλές περιπέτειες αλλά θα γνωρίσει και νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να βρουν τον Μέρμπερ.

Μια παράσταση διαδραστική που μιλάει για τη φιλία αλλά και τη διαφορετικότητα η οποία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη ζωή μας .

 Κείμενο-σκηνοθεσία Ελεάννα Σαντοριναίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίκα Τσουδερού

Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης

Βοηθός σκηνικών: Αλέξης Χατζηγιάννης

Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών Άννα Σαντοριναίου

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Χατζηγιάννης, Δημήτρης Σιφάκης

Παίζουν: Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Ευγενία Μαραγκού Ματίνα Δημητροπούλου

Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος

Διάρκεια παράστασης 55’

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 Αποκριά… στην Αθήνα την παλιά

Αίθουσα Ιωνία, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 19.00

 Πρόκειται για μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στην Αθήνα του χθες με τις υπέροχες καντάδες και τα τραγούδια του κρασιού, του γλεντιού, της αποκριάς και της οπερέττας. Ειδικότερα, θα ακουσθούν αγαπημένες μελωδίες όπως: Μπαρμπα-γιάννης κανατάς, Το γελεκάκι που φορείς, Ακόμα ένα ποτηράκι, Έλα να ντυθούμε μασκαράδες, Θα το πιείς ένα ποτήρι, κ.ά.

Το μουσικό συγκρότημα που θα ερμηνεύσει αυτά τα τραγούδια θα είναι μια τετράφωνη ανδρική χορωδιακή συντροφιά συνοδεία μαντολινάτας, που θα μας μεταφέρει ακριβώς στο ύφος της συγκεκριμένης εποχής. Ειδικότερα, θα συμμετάσχουν οι εξής καλλιτέχνες:

 1.Μάκης Καραβιώτης: κιθάρα – Τενόρος Ι

2.Σπύρος Καραβιώτης: κιθάρα – Τενόρος ΙΙ

3.Γρηγόρης Βλαχούλης: πιάνο

4.Γαβριήλ Αντωνέλος: βαρύτονος

5.Παναγιώτης Καριώτης: μπάσος

6.Ρίζος Γιάννης: Μαντολίνο Ι

7.Ρίζος Δημήτρης: Μαντολίνο ΙΙ

Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.