Το κινηματοθέατρο «Ελληνικόν» στο Χασάνι




Το κινηματοθέατρο «Ελληνικόν» του Ιωάννη Β. Χαραλαμπίδη στους Κομνηνούς (Χασάνι) το καλοκαίρι του 1932
Το καλοκαίρι του 1932 το κινηματοθέατρο είχε μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο. Παλιότερα είχε φιλοξενήσει στην κεντρική του αίθουσα το δημοτικό σχολείο του συνοικισμού, μέχρι να ανεγερθεί το σχολικό κτήριο. Το κινηματοθέατρο έκλεισε, διότι ο Ι. Χαραλαμπίδης είχε μπει εγγυητής σε δάνεια συμπατριωτών του και, μετά από την αδυναμία πολλών να αποπληρώσουν, χρεωκόπησε το 1933 έπειτα από αγωγή και κατάσχεση του εξοπλισμού (πιάνο, κινηματογραφική μηχανή βωβού κινηματογράφου). Στο κτήριο υπήρχε ζαχαροπλαστείο, η σκηνή του ήταν κυκλική και η κύρια αίθουσα διακρίνεται στη δεξιά άνω γωνία. Το κτήριο γκρεμίστηκε από τον ίδιο μετά από προθεσμία 48 ωρών που του έδωσαν οι Γερμανοί το 1941.

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.