Στα χέρια της αστυνομίας η επικίνδυνη συμμορία που χτυπούσε σε Άλιμο, Άγ.Δημήτριο και Π.Φάληρο




Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει επικίνδυνη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, μη διστάζοντας σε πολλές περιπτώσεις να πυροβολήσουν κατά αστυνομικών και υπαλλήλων, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διακριβώθηκε ότι η συμμορία:

  • είχε ως πεδίο δράσης κυρίως τις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, Αμαρουσίου, Νέας Ιωνίας, Αλίμου, Αχαρνών, Καματερού, Άνω Λιοσίων, Ιλίου, Περιστερίου, Νέας Χαλκηδόνας και Πεύκης και
  • έχει διαπράξει – με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση – είκοσι (20) συνολικά ενοπλες ληστείες και συγκεκριμένα δεκαοκτώ (18) ληστείες σε Σούπερ Μάρκετ και δυο ληστείες σε Ταχυδρομικό κατάστημα και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας

Ειδικότερα, από τις αρχές του 2016 διαπιστώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, κυρίως σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιώντας οπλισμό και υλικά κάλυψης των χαρακτηριστκών τους (καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια κλπ) ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχε συστήσει ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας και μετά από επισταμένες και μεθοδικές έρευνες επετεύχθη η ταυτοποίηση τους και ο εντοπισμός των περιοχών που κινούντο.

Τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθηκαν δυο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σεσημασμένοι κατά το παρελθόν για σοβαρά αδικήματα. Πρόκειται για 37χρονο ημεδαπό, δραπέτη φυλακών, ο οποίος συνελήφθη την 5-1-2017 στη Νέα Σμύρνη και 55χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη την 7-1-2017 στα Καλύβια Αττικής.

Σε βάρος τoυς σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο 34χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι αποτελούν μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας. Είχαν συλληφθεί στις 25 Ιουνίου 2016, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στις Αχαρνές και βρίσκονται έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ο 37χρονος κατηγορείται επιπλέον για αντίσταση, παραχάραξη, πλαστογραφία και για απόδραση κρατουμένου, καθώς την 19 Σεπτεμβρίου 2015 δεν επέστρεψε σε Κατάστημα Κράτησης, μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov ,
  • πιστόλι με μετατροπή για ρίψη βολών κατά ριπάς και γεμιστήρα με (15) φυσίγγια,
  • δύο χειροβομβίδες,
  • τρεις γεμιστήρες με (59) φυσίγγια και πλήθος άλλων φυσιγγίων,
  • φορητός ασύρματος,
  • πλαστές ταυτότητες και πλαστό χαρτονόμισμα,
  • πλήθος συσκευών τηλεφώνου,
  • διάφορα υλικά κάλυψης (περούκες, μάσκες, είδη ρουχισμού) και
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα με πλαστές πινακίδες

Στην οικία του 55χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι.

Επιπλέον:

  • την 12 Μάρτιου 2016, μετά από διάπραξη ληστείας σε Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι, πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν,
  • την 25 Ιουνίου 2016, μετά από διάπραξη ληστείας σε Σούπερ Μάρκετ στις Αχαρνές και στο πλαίσιο των αναζητήσεων για τον εντοπισμό των δραστών, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τους δράστες, ενώ τρίτος δράστης πυροβόλησε κατά των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προκειμένου να διαφύγει,
  • την 28 Αυγούστου 2016, μετά από διάπραξη ληστείας σε Σούπερ Μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο του καταστήματος που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει,
  • την 9 Δεκεμβρίου 2016, μετά από διάπραξη ληστείας σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πεύκη και κατά τη διαφυγή τους, πυροβόλησαν με αυτόματο υποπολυβόλο σε βάρος αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που τους καταδίωκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.