Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο (VIDEO)




Συνελήφθη τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Ηλιούπολη σε διαμέρισμα επί της οδού Ζαίμη, σε μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη. Μαζί  της ήταν το 6χρονο παιδί της.

Η σύλληψή της έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ δεν προέβαλε αντίσταση το μόνο που είπε προς τους αστυνομικούς ήταν «προσέξτε το παιδί μου».

Η Ρούπα έχει ήδη οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική στη ΓΑΔΑ. Το παιδί σε ειδικό χώρο στην Yποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Εχει ήδη επιληφθεί ο εισαγγελέας και ενδέχεται να ενημερωθούν οι συγγενείς της.

Εκτός από τη Ρούπα συνελήφθη και μια 25 χρονη η οποία διέμενε σε άλλο διαμέρισμα στον Αγιο Δημήτριο επί της οδού Αθανασίου Διάκου και είναι η γυναίκα που φαίνεται να παρείχε καταφύγιο στην επί δύο χρόνια καταζητούμενη σύντροφο του Μαζιώτη.

Η 25 χρονη σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία.

Η Ρούπα είχε πιστόλι στο διαμέρισμα ενώ η εμφάνισή της είχε αλλάξει: είχε κοντά μαλλιά και ήταν πολύ αδυνατισμένη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για εξάρθρωση του Επαναστικού Αγώνα της Πόλας Ρούπα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνστών επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις, νέων ατόμων που φαίνεται να βρέθηκαν στο πλάι της μετά τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη. Οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ρούπα ήταν αυτή που σχεδίασε την βομβστική επίθεση στον ΣΕΒ και την απόπεειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας.  

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη 

«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται». Η ΕΛΑΣ θα κάνει ανακοινώσεις στη 1 το μεσημέρι.

Τι είπε ο παππούς της 25χρονης 

Ο παππούς της 25χρονης που οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ μαζί με τη Ρούπα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή του για όσα έγιναν περίπου στις 06:30 το πρωί. Όπως είπε, η 25χρονη γυναίκα είναι εγγονή και νοίκιαζε την γκαρσονιέρα, ωστόσο εκείνος δεν γνώριζε το παραμικρό για την σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη.

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και την αναζητούσαν δύο χρόνια.  

Η Πόλα Ρούπα, γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα, σπούδασε στο Μαθηματικό και γνώρισε τον Νίκο Μαζιώτη σε ηλικία 26 ετών, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1995. Τότε μάλιστα, η Ρούπα είχε προσαχθεί μαζί με άλλα 500 άτομα. Από τότε αναπτύχθηκε ένας δεσμός ο οποίος επεκτάθηκε και στην τρομοκρατία.

Η 47χρονη είναι η μόνη που έχει τα «κλειδιά» από τις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη είχε δυναμικούς συνοδοιπόρους μία ακόμη γυναίκα και έναν άνδρα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ THETOC.GR

Αυτό είναι το σπίτι όπου συνελήφθη η Πόλα Ρούπα


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.