Νότια προάστια: Οι κλέφτες αγαπούν τα “Smartakia”




Το bloko.gr παρουσιάζει σήμερα τα στοιχεία που διαμόρφωσαν πέρσι και πάντα συνδυαστικά με το 2015, τον “χάρτη” με τις κλοπές των αυτοκινήτων ανά μάρκα.

Θυμίζουμε ότι στην παρουσίαση των γενικών στοιχείων του εγκλήματος στην Αττική (ΕΔΩ) είχαμε συμπεριλάβει το συγκεκριμένο είδος αδικήματος στη γενική του μορφή που αντικατοπτρίζεται σε 16.300 το 2015, έναντι 16.220 πέρσι. Απόλυτη ισορροπία δηλαδή, με την υποσημείωση ότι το σχετικό είδος στην κατηγοριοποίηση των αδικημάτων είναι το πιο “καθαρό”.

Ότι δηλώνεται καταγράφεται δηλαδή και φυσικά δεν αποκρύπτεται από τη στατιστική απογραφή, δεδομένου ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο της έκθεσης της αστυνομικής αρχής που θα επιχειρήσει την απόκρυψη, δεδομένου ότι υπάρχει ο κίνδυνος της χρησιμοποίησης του σε κάποια εγκληματική ενέργεια και τότε…

Όπως προκύπτει, τα μικρά αυτοκίνητα πόλης “σαρώνουν” καθώς αποτελούν διαρκή πόλο έλξης για τα ενδιαφέροντα των κακοποιών που δραστηριοποιούνται στο είδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr τα στοιχεία για τις κλοπές ανά μάρκα ΙΧ στην Αττική έχουν ως εξής:

                                  2015                      2016
Toyota                       1.340                     1.310
Smart                           840                        730
Nissan                         520                         529
Bmw                           510                         480
Hundai                        430                        540

Κι ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης η ίδια πάνω κάτω κατάταξη “απαντάται” σε όλες από τις 5 αστυνομικές διευθύνσεις του λεκανοπεδίου, μία διαφοροποιείται. Η ν/α Αττική. Δείτε τα στοιχεία:

2015                    2016
Smart                            120                     110
Toyota                          102                        80
Bmw                              80                        75
Suzuki                            42                        46
WV                                38                        45

Ο λόγος της διαφοροποίησης και δη αισθητής, αποδίδεται στη δράση του κλέφτη των Smart που πρόσφατα ξαναπιάστηκε από την ασφάλεια της ν/α Αττικής.

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.