Bόλτα στους δρόμους της Γλυφάδας με τον “Ιππότη της Ασφάλτου”




Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ένα από αυτά είναι ο ΚΙΤΤ από τη σειρά «Ο ιππότης της ασφάλτου» (Knight Rider). Το πραγματικά πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο του Μάικλ Νάιτ (Ντέιβιντ Χέισελχοφ), διέθετε τρομερή νοημοσύνη, μπορούσε να κινηθεί χωρίς οδηγό, μιλούσε και, φυσικά, βοηθούσε τον πιστό του φίλο στις δύσκολες καταστάσεις.

Η σειρά έχει πλέον περάσει στo πλαίσιo του cult και ο ΚΙΤΤ (Knight Industries Two Thousand) είναι για πολλούς το απόλυτο 80’s αμάξι. Μεγάλωσα βλέποντας τη σειρά, αλλά το αστείο είναι ότι δεν θυμάμαι ούτε ένα επεισόδιο της.

Αυτό το μαύρο Pontiac όμως, είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Αν με ρωτούσες, θα σου έλεγα ότι πρόκειται για μια μίξη της Aston Martin του Τζέιμς Μποντ και του Batmobile.

Αυτό που πέτυχαν οι παραγωγοί της σειράς ήταν πραγματικά σπάνιο: Δημιούργησαν ένα show, στο οποίο ο πρωταγωνιστής είναι ουσιαστικά ένα αυτοκίνητο.

Πριν από κάποιο διάστημα κι ενώ οδηγούσα το ταπεινό μου αυτοκίνητο, είδα τον ΚΙΤΤ -με λαμαρίνες και σασμάν, όπως λέμε με σάρκα και οστά- παρκαρισμένο έξω από ένα μπεργκεράδικο στα νότια προάστια. Ήταν γενικά σπάνια φάση – και επειδή συνήθως βλέπω τα πράγματα μέσα από το μπεργκεράδικο.

Δυστυχώς, βρισκόμουν στην κεντρική λωρίδα της λεωφόρου Βουλιαγμένης και μου ήταν αδύνατο να σταματήσω για να τον θαυμάσω.

Όμως, έπειτα από τρομερή δημοσιογραφική έρευνα -ΟΚ, απλώς είχαμε κοινούς γνωστούς- βρήκα τον ιδιοκτήτη του. Ονομάζεται Στέλιος Στρόγγυλος και πριν από δέκα χρόνια αποφάσισε να φτιάξει, από το μηδέν, το αμάξι των ονείρων του – και τα κατάφερε. Έπειτα από σχετικές συνεννοήσεις, το ραντεβού ορίστηκε στην Άνω Γλυφάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ: VICE.COM

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.