Μπύρα από την Βάρη και ποτό με πιπερόριζα από την Ηλιούπολη




Μια χειροποίητη μπύρα με το όνομα του παραγωγού της και ένα ποτό από πιπερόριζα ήταν η επιλογή για ένα συμβολικό δώρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust

Ήταν κάπου εκεί, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στο γραφείο μου κατέφθασε ένα μικρό, απλό δέμα. Το άνοιξα και μέσα βρήκα ένα χειρόγραφο σημείωμα μαζί με ένα συμβολικό δώρο – τρία μπουκάλια, δύο μπύρες και ένα μη αλκοολούχο ποτό.

Το δέμα είχε φτιαχτεί από τους ανθρώπους του οργανισμού The People’s Trust. Πρόκειται για μια ελληνοαγγλική πρωτοβουλία, έναν ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και μικροχρηματοδότησης μέχρι το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ.

Το χειρόγραφο σημείωμα -όλα έχουν την αξία τους στις μέρες μας- ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το 2016 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε περισσότερους από 30 νέους επιχειρηματίες, με καινούργιες ιδέες, όραμα και προσήλωση στους στόχους τους. Μοιραζόμαστε μαζί σας τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγουν στην Ελλάδα (…)».

Notia.grΜένεις στα νότια προάστια; Κάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει στη γειτονιά σου!

Τα τρία μπουκάλια ήταν δύο μπύρες Στεργίου και το ιδιαίτερο Holy Ginger. Τις μπύρες Στεργίου τις είχα ξανακούσει, το «Άγιο Τζίντζερ» ποτέ. Πρόκειται για ένα μη αλκοολούχο ποτό, ένα αναζωογονητικό μείγμα πιπερόριζας με μέλι και λεμόνι! Για αυτό διάβασα στο χειρόγραφο σημείωμα τις εξής πληροφορίες: «Νέο προϊόν που συνδυάζει το ginger με το μέλι και το λεμόνι. Μπορείτε να το απολαύσετε ως ρόφημα συνδυάζοντας το με ζεστό νερό, ως αναψυκτικό αν το αναμείξετε με ανθρακούχο νερό ή ακόμα και σκέτο». Στο μπουκάλι που θυμίζει συσκευασίες για σιρόπια παλιού φαρμακείου βρήκα μια δύο πληροφορίες παραπάνω όπως ότι το ποτό παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Holy Ginger Ιωάννης Τρίμμης από την Ηλιούπολη Αττικής.

Όσο για τις μπύρες Στεργίου, βρήκα στο site αυτής της ιδιαίτερης μικροζυθοποιίας (Μικροζυθοποιία Βάρης-Status Deluxe Beer Company) τα εξής στοιχεία: «Η GOLD είναι μια ντελικάτη βαθυζύμωτη με δύο ειδών ζυθοζύμης χειροποίητη premium lager μπύρα. Έχει γεύση βύνης, ελαφριά πικράδα λυκίσκου και βυνώδες άρωμα. Είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη. Παρασκευάζεται με βάση τον κώδικα περί αγνών υλικών για τη παραγωγή ζύθου του 1516 μόνο με νερό, βύνη και λυκίσκο. Επαναζυμώνεται στη φιάλη για περαιτέρω ωρίμανση. Φυσικά θολή μπύρα».

Μένουμε Νότια– έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η μικροζυθοποιία χρησιμοποιεί αρκετά τον όρο «χειροποίητες» για τις μπύρες της: «Όλες οι μπύρες στη μικροζυθοποιία μας στη Βάρη, παρασκευάζονται από τον ζυθολόγο και brewmaster Βασίλη Στεργίου με την παραδοσιακή μέθοδο ζυθοποίησης τη λεγόμενη slow brewing. Η τεχνική της μεθόδου αυτής σημαίνει πως σε αντίθεση με την επιταχυνόμενη βιομηχανική και την μικροβιομηχανική-μαζική παραγωγή η μέθοδος slow brewing (βραδύς ζυθοποίηση και ωρίμανση) ακολουθεί μια αργή γλευκοποίηση στο ζυθοβραστήριο για μια απαλή ωρίμανση και αυτό για καλό λόγο. Εκτός από τη χρήση των καλύτερων φυσικών πρώτων υλών (βύνη, λυκίσκος και μαγιά) είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο παράγοντας χρόνος, ο οποίος εξασφαλίζει την εξαιρετική την πιο φρέσκια γεύση και τις φυσικές αρωματικές νότες στις μπύρες μας».

 Κώστας Τσαούσης – protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.