3Β: Πως θα βγάλεις κάρτα για τα κοινόχρηστα ποδήλατα
 

Ξεκίνησε η διάθεση καρτών για την χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Οι κάρτες διατίθενται, στο Δημαρχείο της πόλης, (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) με την συμπλήρωση σχετικής αίτησης και επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Σημειώνουμε, ότι κατά την περίοδο της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, μέχρι 15 Μαρτίου, η χρήση του ποδηλάτου είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στη συνέχεια, όσοι έχουν προμηθευτεί κάρτα θα ειδοποιηθούν, αν το επιθυμούν, να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο για τη συνέχεια της χρήσης των ποδηλάτων.

Εκτός από τους κατόχους της προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας, το σύστημα θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και περιστασιακοί χρήστες – κάτοχοι πιστωτικής κάρτας. Για τους περιστασιακούς κάρτες θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στους σταθμούς των ποδηλάτων, καθώς και στην ιστοσελίδα www.vvv.gov.gr/easybike. Για τους κατόχους προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας, η χρήση του είναι απλή και σύντομη ακολουθώντας τα 3 βήματα:

  1. Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται το ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
  2. Πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα χρήσης στον αναγνώστη, ακριβώς κάτω από την οθόνη.
  3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην χρήση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μπορείτε να επικοινωνείτε με το κέντρο υποστήριξης της υπηρεσίας, στο τηλέφωνο 210 3004441.

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου, γίνεται με ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο :

  1. Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.
  2. Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.
  3. Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες είναι σε καλή κατάσταση.

Κατά την πιλοτική περίοδο λειτουργίας, η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει μια χρέωση που θα ανέρχεται σε 1€ / ώρα.

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.