Νότια προάστια: Τζίρος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα λαθραία τσιγάρα
rosoi

Είχαν πλημμυρίσει τα νότια προάστια με λαθραία τσιγάρα. Και οι πέτρες γνώριζαν τους “Ρώσους” που πούλαγαν λαθραία τσιγάρα με 1,5 ευρώ το πακέτο στη λαϊκή της Γλυφάδας και όχι μόνο. Έκαναν delivery σε σπίτια και μαγαζιά σε όλα τα νότια προάστια και διέθεταν χιλιάδες κούτες με τσιγάρα. Η έδρα τους ήταν ο Άγιος Δημήτριος. Mέσα σε αυτοκίνητo που χρημοποιούσαν για τις μεταφορές βρέθηκαν 261.500- ευρώ.

Δείτε την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 24-11-2016 στη Γλυφάδα και στον Άγιο Δημήτριο, τρεις ομογενείς από το Καζακστάν, ηλικίας 34, 35 και 62 ετών, μέλη της σπείρας.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με δραστηριοποίηση εγκληματικής ομάδας στην αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνέστησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και εξάρθρωσή της.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας επετεύχθη η ταυτοποίηση των μελών της ανωτέρω ομάδας, η αποκάλυψη των μέσων μεταφοράς των λαθραίων τσιγάρων και ο εντοπισμός του χώρου απόκρυψης (καβάτζα).

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από συντονισμένη επιχείρηση εντοπίσθηκε ο 35χρονος σε υπαίθριο χώρο, πλησίον λαϊκής αγοράς στη Γλυφάδα, να κατέχει με σκοπό την πώληση εντός του αυτοκινήτου του, μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων και συνελήφθη.

Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τον 34χρονο στον Άγιο Δημήτριο να εξέρχεται από την οικία-καβάτζα και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων. Ο 34χρονος, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου του προαναφερόμενου, εντοπίσθηκε ο 62χρονος να επιχειρεί να απομακρυνθεί από την οικία, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο. Ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, σε διάφορα αποθηκευτικά σκεύη, το χρηματικό ποσό των -261.500- ευρώ.

Σε έρευνες στα διαμερίσματα και στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν επίσης πακέτα λαθραίων τσιγάρων και χρηματικά ποσά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  -20.209- πακέτα λαθραίων τσιγάρων
  •  -623- πακέτα λαθραίου καπνού
  •  το χρηματικό ποσό των -264.730- ευρώ.
  •  δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα
  •  ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό

Εκτιμάται ότι η σπείρα διακίνησε κατά το τελευταίο τρίμηνο, άνω των -150.000- πακέτων λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν τις -500.000- ευρώ

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πλέον της οικονομικής ζημιάς που δέχεται το Δημόσιο, ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς από έγγραφο με επιστημονικές αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους προκύπτει ότι σε λαθραία τσιγάρα διαπιστώθηκε υπέρβαση των νόμιμα αποδεκτών τιμών σε μονοξείδιο του άνθρακα μέχρι 100%, στην πίσσα 70% και τη νικοτίνη 15%.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται καπνός χαμηλής ποιότητας και συχνά μόνο απορρίμματα (σκόνες και τρίμματα) και άλλα άχρηστα παραπροϊόντα της καπνοβιομηχανίας, με συνέπεια να γίνεται απαραίτητη η χρήση χημικών προσθέτων αγνώστου είδους και προέλευσης, από τους παρασκευαστές των προϊόντων αυτών.

Μάλιστα, τα λαθραία προϊόντα είναι συχνά επιβαρυμένα ακόμα και με βαρέα μέταλλα, μη επιτρεπτά αγροτοχημικά προϊόντα και ξένες ύλες, ενώ τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται, συνήθως, είναι κατώτερης ποιότητας από αυτά των νόμιμων προϊόντων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.