Κυκλοφοριακό αλαλούμ στην Ηλιούπολη




Τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνται στην Ηλιούπολη, λόγω των αντιπλημμυρικών έργων σχολιάζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Σεφτελής:

“Κυκλοφοριακό κομφούζιο καθημερινά στο κέντρο της Ηλιούπολης, αλλά ο Ηλιουπολίτης ή ο επισκέπτης αυτής της πόλης δεν γνωρίζει το λόγο!

Καλά τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα….., αλλά αισθάνεται κάποιος την ανάγκη να ενημερώνει τον πολίτη αυτής της πόλης για ό,τι του αλλάζει τη ζωή του, έστω και πρόσκαιρα?

Με τους συνεχείς και καθημερινούς αιφνιδιασμούς που δεχόμαστε, η απαξίωση και ο ευτελισμός, της έννοιας «Πολίτης», πρέπει στη σύγχρονη Ελλάδα να είναι τελικά, το εθνικό σπορ.

Είμαι από τους φανατικότερους υποστηρικτές της εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων στη πόλη μας που τα έχουμε, όσο ποτέ ανάγκη.

Τα ψήφισα και τα υποστήριξα όπου χρειάστηκε.

Επίσης αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Όμως, τι δεν κατανοώ και τι δεν αποδέχομαι!

Δεν κατανοώ, να μην έχει υπάρξει μία ανακοίνωση είτε από το Δήμο (γιατί μας αφορά), είτε από την Περιφέρεια (που χρηματοδοτεί το έργο), είτε από την Τεχνική Εταιρία (που το εκτελεί), είτε από οποιονδήποτε αισθάνεται επιτέλους την ανάγκη να το κάνει…, που να ενημερώνει για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δεν κατανοώ να μην γνωρίζουν οι συμπολίτες μου, μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα έργα στα συγκεκριμένα σημεία, άρα και αυτά τα μέτρα.

Δεν κατανοώ, τις ώρες αιχμής και στα σημεία εισόδου και εξόδου της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης, που δεν υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την τροχαία.

Δεν κατανοώ, γιατί να μην έχει απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση στην περίμετρο της κεντρικής πλατείας, που δυσχεραίνει υποχρεωτική πλέον διέλευση των τροχοφόρων, η οποία θα πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα.

Δεν κατανοώ, τις καθυστερήσεις από την ιδιωτική εταιρία που εκτελεί το έργο, που παρατηρούνται κατά την υλοποίησή του.

Δεν αποδέχομαι, τελικά να απαξιώνεται η έννοια του Ενεργού Πολίτη που προϋποθέτει, το σεβασμό του από το Κράτος (κεντρικό ή αυτοδιοικητικό), την ενημέρωση του και το αυτονόητο σεβασμό του!

Υ.Γ. Εντόπισα τις τροποποιήσεις της λεωφορειακής γραμμής του 237 και σας τις κοινοποιώ….”

Τροποποίηση διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 237 λόγω έργων στη λεωφόρο Δημ. Παύλου Πεντάρη στο Δήμο Ηλιούπολης από 9/12/2016 και για περίπου 30ημέρες:

Κατεύθυνση προς Δάφνη: Από Ηρώων Πολυτεχνείου, πλατεία Εθν. Αντιστάσεως, δεξιά λεωφόρο Ειρήνης, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Maria Trdi στο σημειο αυτο κυριε Κωστα δραττομαι της ευκαιριας να σας αναφερω εκ νεου οτι δεν υφισταται λεωφορειο που να μας συνδεει με το μετρο της ηλιουπολης. δεν υφισταται επισης λεωφορειο που να συνδεει την ανω με την κατω ηλιουπολη. πχ καποιος που ειναι στην αγια μαυρα και θελει να παει προς την ηρωων πολυτεχνειου δεν εχει λεωφορειο. ο ιδιος δεν μπορει επισης να παει στο μετρο της ηλιουπολης η εστω του αγιου δημητριου παρα μονο στη δαφνη. και το ζητημα καθισταται σοβαρο προβλημα οταν προκειται για καθημερινη αναγκη εξυπηρετησης.

  Kostas Seftelis Maria, σωστές οι παρατηρήσεις σου.
Κάποιες από αυτές μπορούν να βρουν λύσεις, εύκολα και άμεσα. Το σίγουρο είναι πως ο χρήστης των συγκοινωνιακών μέσων, δημοτικής και αστικής συγκοινωνίας, δεν μπορεί να πει κάπου την άποψη του, να εξεταστεί και να απαντηθεί.
Η δημόσια διαβούλευση είναι έννοια άγνωστη και όπου την επιβάλλει ο νόμος, γίνεται εντελώς μα εντελώς τυπικά……
 Maria Trdi νομιζω πως ενα σοβαρο αιτημα από τον αρμόδιο δημοτικο φορεα προς τον οασα ειναι αυτο που χρειαζεται για να λυθει το ζητημα. καθισταται ανευ αντικρυσματος η δημιουργια του μετρο στην ηλιουπολη οταν ο πολιτης δεν εχει τον τροπο να το προσεγγισει!τοσος αγωνας εγινε για να φτασει το μετρο ως εδω.
 Evi Kontodima Πολύ σωστά! Χωρίς καμία προειδοποίηση ξαφνικά κλείνει μια από τις κυριότερες διασταυρώσεις της Ηλιούπολης! Για να πάω από το μαγαζί μου (Λεωφ.Ειρήνης) στο σπίτι μου (Δωδεκανήσου)-δηλαδή απόσταση 5λέπτου- προχθές έκανα 20 λεπτά!
 
 Kostas Seftelis Ακριβώς έτσι Evi!!!
 Kostas Seftelis Επίσης, πολίτης με ενημέρωσε μόλις τώρα, πως προχτές που ξαφνικά κλείσανε την οδό Αθηνών στην Πλαστήρα, περιμένανε γύρω στα 40 άτομα στη στάση της Πλαστήρα και άλλα τόσα στο δημαρχείο για το λεωφορείο, γιατί κανείς δεν ενημέρωσε για τίποτα……!!!!!
Dimitrios Tziovas Κώστα έλα αύριο να δεις και την λεωφόρο Κουντουριώτη που πρωί είναι μεσημέρι είναι βράδυ είναι δεν κοιμάται κανείς από τα κορναρίσματα
Ευαγγελία Διαμαντή-Βοσινάκη Το τι νεύρα ειχα την Παρασκευή δεν περιγράφεται. …πέρασα απ το συγκεκριμένο σημείο στις 10 .30 το πρωί και ολα οκ γυρναω το μεσημέρι 2.05 στο σημείο αυτό και εχω κανει απο κει μεχρι το σπίτι μου εκανα 3/4…τι μου το θύμισες τώρα και φουντωσα πάλι 😤😤😤😤😤
Δημήτρης Νικηταράς Περπατηματακι…αδυνατιζει..κανει στυλ..να καταργηθουν εντελως οι συγκοινωνιες των κεφαλαιοκρατών, ο καπιταλισμος μας εχει αποξενωσει από την ουμανιστική μας υπόσταση αγαπητε Αντιδήμαρχε, με αλληλεγγυη, πορειες καθημερινες, καταστροφη στα ταξικα μηχανηματα ακυρωσης των εισιτηριων τα οποια ειναι εναντια στον εργατη και τον ανεργο, ενα μικρο βημα με τα ποδια μεν, ενα μεγαλο ΒΗΜΑ στον δρομο της Αριστερας!
Eva Kampitsi Οι όποιοι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους δεν μπορούν να περπατήσουν τι πρέπει να κάνουν;
Ακόμη καίει κάρβουνο η αριστερά;
Έλεος με τις άρρωστες νοοτροπίες.
Είπαμε συγκοινωνίες κι όχι λιμο.
Θ’ανος Κ’ατσώνης Η “ανακήρυξη” της πόλης μας και η βράβευσή της σαν “ΕΞΥΠΝΗ” δεν συνεπάγεται, ότι έγινε ήδη. Ούτε ότι η πολιτική της διοίκησης έως σήμερα είναι σε αντιστοιχία με τις ανάγκες του δημότη. Από όσο ξέρω σήμερα θα γινόταν εκδήλωση της παράταξης, που και σεις προσωπικά κ.Kostas Seftelisυπηρετήσατε μέχρι πρόσφατα. Η πρόσκληση σ΄αυτήν λέει περίπου: “Σας καλούμε μεθαύριο Κυριακή 11/12 το πρωί (11π.μ.) να ακούσετε τον Απολογισμό του έργου μας για τα έτη 2014-2016 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης. Αξίζει να παρακολουθήσετε τις προσπάθειες που κάνουμε για μια καλύτερη πόλη”…… Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας μάλλον οι …προσπάθειες αυτές, δεν αποδεικνύουν ότι οδηγούμαστε σε μια καλύτερη πόλη. Ο φιλόξενος χώρος της σελίδας σας δεν είναι ο ιδανικός για αυτού του είδους συζήτηση, αλλά είναι βέβαιο ότι και σεις οφείλετε ακόμη κάποιες εξηγήσεις πειστικές. Η επισήμανση της ανάρτησης σας είναι σωστή και ο διάλογος με τους πολίτες αναμενόμενος και επιβεβλημένος, εξ ου και το δικό μου “like”. Σχεδόν οι περισσότερες παρατάξεις συμφώνησαν με τα έργα αυτά, αλλά υπάρχουν ερωτήματα, που ακόμα πλανώνται στην πόλη μας. Τα εγκώμια, που έχουν ακουστεί από επίσημα χείλη για την τεχνική επάρκεια της αναδόχου εταιρείας, μεγεθύνουν τα ερωτήματα. Η εδώ και καιρό διάλυση του συγκοινωνιακού ιστού της πόλης άλλα αποδεικνύει δυστυχώς και για την εταιρεία και για την ευαισθησία του δήμου για την ποιότητα ζωής του δημότη, αλλά και για την ικανότητα του δήμου για ανάλυση πρόβλεψη και εφαρμογή εναλλακτικής κυκλοφοριακής λύσης. Να μην πω για την ενημέρωση του δύσμοιρου δημότη, τα είπατε ήδη και σωστά.
 Σταυρος Σαλαγιαννης Αν διαθέτη δικό του Παρκιν και οδηγώ γιατί να το απασχολεί πως ο ποταπός πολίτης πως θα πάει στην δουλειά του ???
 Κικη Βιτουλαδίτου Ελεος ενα τέταρτο απο την πλατεία την κεντρική μέχρι την Ζαϊμη
  Κικη Βιτουλαδίτου Ποτε τελειώνουν τα βάσανα;
 Kostas Seftelis Από την ενημέρωση που είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Δήμαρχο, ο εργολάβος θα παραδώσει το έργο τον Μάρτιο του 2017.
Dimitrios Tziovas Να πείτε στον εργολάβο όταν κάνει έργα να τα κάνει σωστά. Στην γωνία Κουντουριώτη με Σοφοκλή Βενιζέλου έχουν ανοίξει αποχετευτικό φρεάτιο και δεν το έχουν συνδέσει με τον κεντρικό αγωγό

Ι.Ν. ΑΓ. Μαύρας Εδώ δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ονομασία καθε διαδρομής, έστω της Δημοτικής συγκοινωνίας, ε , κ. Σεφτελη, τα θυμάστε?

 Kostas Seftelis Φυσικά και το ενθυμούμαι……
 Tonia Grantziotou Συμφωνώ σε όλα ειναι απαράδεκτο αυτο που ζούμε…….
 Γιουλη Παπαδοπουλου Προεδρε(εισαι δια βιου προεδρος της καρδιας μας)χθες ημουν αποφασισμενη να αναρτησω ενα σχετικο κειμενο βιωνοντας την “νεα διαδρομη” μεσω ηρωων πολυτεχνειου ενω υποθετω κοσμος περιμενε στην Πλαστηρα.Συμφωνω και επαυξανω ομως ξεκινοντας απ το σπιτι μου στην Κριεζη και κανοντας βολτα στην Κεφαλληνιας αναρωτιεται καποιος(ηθελα πραγματικα να ρωτησω αν η “επωνυμη παρεα” που κανει πεζοπορια καθηνμερινα στην Κεφαλληνιας δεν τα βλεπουν;)Πουλαμε μουρη ως δημος οτι δεν εχουμε οικονομικα προβληματα και ειλικρινα θα πω η Λ.Βουλιαγμενης ειναι πολυ καλυτερα στολισμενη απ την περιβοητη “εξυπνη πολη” Ηλιουπολη!να ρωτησω σε τι εγκειται η περιβοητη εξυπναδα της πολης μας;2)Οι πινακιδες οδικης κυκλοφοριας στην Κεφαλληνιας (οπου υπαρχουν και σχολεια μην το ξεχναμε)ειναι ολες μουντζωρωμενες!εχει προβληφθει κονδυλι για να καθαριστουν η περιμενουμε να σκοτωθει κανενα παιδι πρωτα;3)υπαρχει πινακιδα του δημου στην Κεφαλληνιας τυπου”απαγορευονται τα μπαζα”την οποια οι αναμορδιοι αρμοδιοι της εξυπνης πολης την εβαλαν ξαπλωτη στο πεζοδρομιο(να ξεκουραστει μαλλον)αντι να την παρουν στο γκαραζ!4)Κανεις αναρμοδιος αρμοδιος της εξυπνης πολης μας δεν εχει κανει τον κοπο να ενημερωσει τους “χαζους” κατοικους της εξυπνης πολης τι θα γινει με την σταση που εκαναν(και ξεχασαν)στην Κεφαλληνιας5)Θα ρωτησω σαφως ως κατοικος της εξυπνης πολης σας κυριοι που τα “σκαω” για δημοτικα τελη για να “πειραματισεστε” με την καθε φαεινη ιδεα που σας κατεβαινει:”που πηγε κυριοι το πρασινο της Ηλιουπολης;με ποιο δικαιωμα στερειται απ τους κατοικους της πολης τον μοναδικο οξυγονου;”Χθες 8.00πμ η κεντρικη πλατεια(η νεα διαδρομη του 237 δηλαδη)ηταν μες τα σκουπιδια!!!!(εικονα ανατιστοιχη του ονοματος που φερει)θερμα συγχαρητηρια!6)Ηθελα να ρωτησω κατι και πραγματικα ηθελα να παρω απαντηση απ τον πιο αρμοδιο απ τους αναρμοδιους της εξυπνης πολης μας.Η απορια μου γεννηθηκε βλεποντας σχετικη πινακιδα μπροστα στο Τεννις αλλα υπαρχει και,στο Παρκο Ναυαρινου.Στις πινακιδες για απαγορευση των κατοικιδιων στους χωρους αναψυχης γραφει”οι παραβατες τιμωρουνται με προστιμο….”να μου εξηγησει καποιος πως ο Δημος της πανεξυπνης πολης μας “ενημερωνονται” για τους παραβατες και,τους τιμωρει με προστιμο;υπαρχουν η θα υπαρξουν καμερες;Ποσο τυχαιο ειναι οτι οι χωροι αυτοι ειναι ηδη λερωμενοι με απορριματα σκυλων;θα προβουν μηπως σε DNA των κατοικιδιων για να βρουν το κατοικιδιοι και αρα τον ιδιοκτητη του;χα,χα Για αυτο λεω,γραφω και,το φωναζω δυνατα ειμαστε μονο για να πουλαμε μουρη και στο πηλικο μηδεν!Προσωπικα δεν με εκφραζει τιποτα απ τις φαεινες ιδεες των αναρμοδιων της πανεξυπνης πολης μας που αρχιζει να μετατρεπεται σε βλακεια πλεον!Συνεχιστε να πειραματισεστε,μπορει καπου στην πορεια να μαθετε κιολας!Σκεψεις μιας κατοικου εξυπνης πολης!
 Γιαννης Τσαουσης Το εργο θα κρατησει μεχρι τον φεβρουαριο τουλαχιστον !!
 Γιουλη Παπαδοπουλου Καταπληκτικα!οι κατοικοι της “εξυπνης πολης” θα κανουν πρωτοχρονια εγκλωβισμενοι στους δρομους ….μιας φαεινης ιδεας!
 Kostas Seftelis Γιούλη, μην παρασυρόμαστε ως πολίτες. Το έργο είναι απαραίτητο να γίνει και μάλιστα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. 
Δεν μας φταίει λοιπόν το ΕΡΓΟ αλλά η προχειρότητα που μας διακρίνει και ο ατομικισμός.
Στην κοινωνία μας, κυριαρχεί η άποψη, πως εγώ να κάνω τη δουλειά μου και οι υπόλοιποι “να πάνε να πνιγούν”…!!!
Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία συνεχίζεται να καλλιεργείται και μάλιστα, το Κράτος με την ευρεία του έννοια και με τους εκπροσώπους του, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.