“Υιοθετώ ένα δέντρο για μια πόλη φωτεινή”




yotheto

Παιδιά από όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης θα στολίσουν στις 9 Δεκεμβρίου 15 δέντρα, που αντιστοιχούν στα σχολεία του Δήμου (11 δημοτικά για την Αργυρούπολη και 4 για το Ελληνικό), με στολίδια που έφτιαξαν τα ίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, χωρίς κανένα κόστος για τα σχολεία και την οικογένεια.
“Υιοθετώ ένα δέντρο για μια πόλη φωτεινή” είναι το όνομα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη, με τη συμμετοχή παιδιών των τριών τελευταίων τάξεων, όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Οι μικροί μαθητές χρησιμοποιώντας τη δημιουργική τους φαντασία μετέτρεψαν “σκουπίδια” και “άχρηστα” αντικείμενα με τη βοήθεια υλικών της φύσης και πολύ φτηνά γιορτινά αντικείμενα του εμπορίου, σε μικρά έργα τέχνης, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν πάει χαμένο.

Η εκδήλωση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που έχει γίνει θεσμός, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 2014 με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 15 σχολείων. Σκοπό έχει να αποκτήσουν τα παιδιά από νωρίς, οικολογική συνείδηση, να υιοθετήσουν μέσα από τις δράσεις της, πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και μέσα από την ψυχαγωγία και την τέχνη της δημιουργίας, η οικολογική συνείδηση να γίνει στάση ζωής.

Μετά το στολισμό των 15 δέντρων τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με διάφορες εικαστικές δραστηριότητες όπως το Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης κηπουρικής, εργαστήρι εορταστικής κάρτας και περιτυλίγματος κ.ά.).

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.