“Όλοι μαζί μάλλον δεν ζούμε εδώ στο Άνω και στο Κάτω Καλαμάκι”




proykolaz

Mία από τις χειρότερες νύχτες από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου πέρασε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Αλίμου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Τέσσερις ολόκληρες ώρες οι επικεφαλής των παρατάξεων “Aλιμος: Εδώ Ζούμε”, “Άλιμος Όλοι Μαζί” και “Άνω κάτω στο Καλαμάκι” τον σφυροκοπούσαν για τη δραματική εικόνα που παρουσιάζει η πόλη.

Διαλυμένες παιδικές χαρές, χωματόδρομοι, βρώμικο κολυμβητήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση, σκουπίδια παντού, ανύπαρκτες υπηρεσίες στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και χίλια δυο κακά που συμβαίνουν στον Άλιμο.

Μάλλον οι κάτοικοι της πόλης δεν έχουν μάτια να δουν αυτά που βλέπουν η κυρία Μπελιά και οι κύριοι Ορφανός και Τσαμπαρλής και βλέπουν την πόλη καθαρή και νοικοκυρεμένη, όσο ποτέ. Ζουν σε εικονική πραγματικότητα;

Κολλημένος στον τοίχο ο κ.Κονδύλης άκουγε τις σοβαρότατες καταγγελίες που εκτόξευε η αντιπολίτευση:

Στην παιδική χαρά υπάρχουν πέτρες, ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει ασφαλτοστρώσεις και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κοστίζουν πολλά και είναι χαμηλής αισθητικής.

Ο προϋπολογισμός ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ (παρακάτω θα δείτε τους πίνακες με τα νούμερα), υπερψηφίστηκε με 20 ψήφους υπέρ, 3 κατά (Μπελιά, Αθανασοπούλου, Καμαρινού) και 7 λευκές (Ορφανός, Παπανικολάου, Κλεώπα, Τσαμπαρλής, Τσάγκαρης, Αλεξόπουλος, Προυντζοπούλου).

stigmiotipo-plirous-othonis-25112016-115609-mm-bmp

Τι είπε ο Ανδρέας Κονδύλης στην εισήγησή του:

“Να έχουμε υπόψη τη βαθιά οικονομική κρίση που περνάει η κοινωνία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούσε για όλες τις κυβερνήσεις και για τη τωρινή, τον εύκολο στόχο. Έχουμε 65% περικοπές στα έσοδά μας. Η πολιτική αυτή δυστυχώς, συνεχίζεται και τώρα. Για το 2017 μας περικόπτουν επιπλέον 10%, σύνολο δηλαδή 75% κάτω. Λειτουργούμε με το 1/3 των χρημάτων που είχαμε το 2009.

Ποιο υπουργείο έκοψε από τις δαπάνες του 30 ή 40%; Προτιμούν οι υπουργοί να κόβουν από τους δήμους και όχι από τα υπουργεία τους. Στην Ευρώπη ο μέσος όρος που πάει στους δήμους είναι 11,4% του ΑΕΠ. Στη χώρα μας το 2,3% και αν προσθέσουμε και το 10% πέφτουμε στο 2% του ΑΕΠ.

Προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιες τις ευπαθείς ομάδες, να διατηρούμε ευπρεπείς τις δημόσιες υποδομές, τα σχολεία και τις παιδικές χαρές, να έχουμε την πόλη καθαρή και να φροντίζουμε το πράσινο για καλύτερη ποιότητα ζωής. Στηρίζουμε τη σύγχρονη οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων (κομποστοποίηση, ανακύκλωση κλπ), επενδύουμε στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό για τους δημότες μας,  έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στο μέλλον της πόλης μας (διαχείριση ακτών, μαρίνα, Ελληνικό, χρήσεις γης) και αντλούμε χρηματοδοτήσεις από προγράμματα του ΕΣΠΑ”.

stigmiotipo-plirous-othonis-25112016-90624-mm-bmp

Δώρα Σύρμα – αντιδήμαρχος Οικονομικών:

“Στο παρελθόν επικρατούσε η λογική των πλασματικών προϋπολογισμών. Γινόταν από άγνοια; Δεν γνωρίζω. Τώρα ο προϋπολογισμός εκτελείται με βάση τα έσοδα που έχει ο δήμος, όχι ανάποδα”

Θάνος Ορφανός – “Aλιμος: Εδώ Ζούμε”

“Ο δήμαρχος δεν κατέθεσε πολιτική εισήγηση για τον προϋπολογισμό. Δεν έδωσε το στίγμα της πολιτικής της διοίκησης. Δεν ακούσαμε τίποτα για τις παραλίες, το Ελληνικό, τα σκουπίδια και τη μαρίνα Αλίμου. Που είναι οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων. Που είναι οι υπηρεσίες των οικονομικών, γιατί δεν είναι εδώ οι υπάλληλοι;

Aνδρέας Κονδύλης:

“Ήσασταν δήμαρχος και για πολιτικούς λόγους αφήνατε ανείσπρακτα χρήματα που χρωστούσαν στο δήμο διάφορες επιχειρήσεις. Βάζατε την υπογραφή σας και άλλαζαν χέρια οι επιχειρήσεις που χρωστούσαν και διαγράφονταν τα χρέη. Τα ψάχνουν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Από το Σεπτέμβριο του 2014, που αναλάβαμε μέχρι και το Δεκέμβριο μαζέψαμε 140.000 ευρώ, όταν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά είχατε εισπράξει από χρέη μόνο 70.000 ευρώ.

Μας λέτε περιπεκτικά ότι είμαστε θαυματοποιοί. Ναι λειτουργούμε σωστά δεν κάνουμε θαύματα.

Νίκος Τσαμπαρλής – “Άλιμος Όλοι Μαζί”

“Δεν μπορώ να πω ότι τα πήγατε καλά στη διοίκηση μέχρι τώρα. Μέσα σε δύο χρόνια παραιτήθηκαν δύο δημοτικοί σας σύμβουλοι. Η παιδική χαρά στο Πανί έχει πέτρες. To όργανο-παιχνίδι για τα ΑμεΑ που δώρισε η παράταξή μας στο δήμο από φιλανθρωπική εκδήλωση που κάναμε, τοποθετήθηκε στην παιδική χαρά στην “Κλούβα” και καταστράφηκε. Γιατί δεν είναι εδώ οι άνθρωποι από τις οικονομικές υπηρεσίες;”

Ανδρέας Κονδύλης:

“Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους. Τις διευκρινήσεις θα σας τις δώσουμε εμείς. Είναι εδώ η κ. Σύρμα. Δεν βλέπουμε να ρωτάτε κάτι. Όσο για τις παραιτήσεις που λέτε από το συνδυασμό μας, εσείς έχετε 3 και παραιτήθηκαν οι δύο. Λέτε για τις πέτρες στην παιδική χαρά την ημέρα που συζητάμε τον προϋπολογισμό, για όνομα του Θεού. Έχουμε φτιάξει 28 ολοκαίνουριες παιδικές χαρές. Τις βλέπουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης. Εσείς βλέπετε τις πέτρες…Όλες οι παιδικές χαρές πιστοποιήθηκαν και θα πληρωθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Η κούνια για τα ΑμεΑ που δωρίσατε, δεν φτιαχνόταν. Καλά, δεν έχετε δει ότι στη συγκεκριμένη παιδική χαρά έχουμε βάλει δύο παιχνίδια για ΑμεΑ;”

Ελένη Μπελιά – “Άνω κάτω στο Καλαμάκι”

“Λειτουργείτε με αδιαφάνεια. Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. Η διαβούλευση που κάνατε έγινε για τυπικούς λόγους. Υπάρχει έλλειψη στις πολιτιστικές δραστηριότητες”.

Ανδρέας Κονδύλης:

“Κάνετε λάθος. Η διαβούλευση έγινε με τους φορείς. Ότι κάνουμε, ότι απόφαση παίρνουμε δημοσιεύεται στη Διαύγεια. Όλες οι πληρωμές περνούν από τον Επίτροπο. Σε ποιον μιλάτε για αδιαφάνεια;

Όσο για τις πολιτιστικές δραστηριότητες, κάθε μήνα κάνουμε 7-8 εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις κλπ, το πρόγραμμα “Η Ζωή είναι Ωραία”, μας έχει “τρελάνει” ο κύριος Διαμαντής με τις εκδηλώσεις”.

Κυριακή Καμαρινού- Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου

“Θέλουμε δωρεάν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και δωρεάν συμμετοχή στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Να μην πληρώνει ο δημότης σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες”.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Χάρη Μέξα “Ελληνική Αυγή για τον Άλιμο” και  τον Θάνο Ορφανό

stigmiotipo-plirous-othonis-25112016-105406-mm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-25112016-92019-mm-bmp

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από τη ζωντανή μετάδοση που έκανε το localtv.gr

Χάρης Μέξας – “Ελληνική Αυγή για τον Άλιμο”

“Είχαμε πάρει γραμμή από το κόμμα να ψηφίσουμε αρνητικά όλους τους προϋπολογισμούς, αλλά θα ψηφίσω θετικά. Θυμάσαι όταν με παρακαλούσες προεκλογικά για ψήφους; Είσαι ο Γκρούεζας της πολιτικής,  σε κατηγορούν για πλασματικούς προϋπολογισμούς”.

Θάνος Ορφανός:

“Παρακαλώ να πάρει θέση το προεδρείο, τι είναι αυτά που λέει”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μάνος Γαρυφαλάκης, αναγκάστηκε να διακόψει για 10 λεπτά τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Επιστρέφοντας ο Μέξας ζήτησε συγνώμη για το επεισόδιο.

stigmiotipo-plirous-othonis-25112016-105911-mm-bmp

Στέφανος Διαμαντής – πρόεδρος Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου:

“Συγχαρητήρια στην υπηρεσία που συνέταξε τον προϋπολογισμό, στην αντιδήμαρχο Οικονομικών την κ.Σύρμα και στον δήμαρχο. Ο προϋπολογισμός δεν είναι πλασματικός και με την εκτέλεσή του θα υλοποιηθούν όσα είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά στον Αλιμιώτικο λαό”.

Γιώτα Προυντζοπούλου- ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος:

“Θα ήθελα να δω ένα προϋπολογισμό με περισσότερα χρήματα για τις ευπαθείς ομάδες του Αλίμου”

stigmiotipo-plirous-othonis-25112016-110906-mm-bmp

Δημήτρης Δημάκης – αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

“Ο προϋπολογισμός είναι εστιασμένος στην καθημερινότητα του πολίτη. Δυστυχώς το κράτος έχει μεταφέρει τα βάρη για τις Κοινωνικές Δομές στους δήμους”

Δώρα Σύρμα – αντιδήμαρχος Οικονομικών:

“Θέλω να μας πει η κ.Προυντζοπούλου τι έκανε για τις ευπαθείς ομάδες τον καιρό που ήταν υπεύθυνη”.

Γιώτα Προυντζοπούλου:

“Κύριε Δημάκη γνωρίζεται τι έχω κάνει σαν φαρμακοποιός για το κοινωνικό φαρμακείο, παρακαλώ να ενημερώσετε”.

 Ανδρέας Κονδύλης:

“Έχουμε αυξήσει τις δαπάνες για την κοινωνική μέριμνα κατά 80%”

Αναστασία Σιμητροπούλου – αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ & Διαφάνειας:

Εμφανίσαμε τον προϋπολογισμό με πίνακες που έχουν νούμερα και στοιχεία. Μας είπατε ότι δεν έχουμε όραμα. Έχουμε ήδη εκτελέσει το 60% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Λέτε γιατί δεν είναι εδώ υπάλληλοι από την Οικονομική Υπηρεσία. Τόσα χρόνια που έρχονταν εδώ δεν τους ρωτούσε κανείς τίποτα. Είναι ένας προϋπολογισμός με σωστό καταμερισμό”.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια τον γενικό γραμματέα του δήμου Ευάγγελο Κακαβή και την διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Σωτηρία Μασούρη.

¨Ο γενικός γραμματέας βρίσκεται στο δήμο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ” είπε ο δήμαρχος

“Η κ. Μασούρη όπως βλέπετε παρευρίσκεται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα χωρίς να παίρνει ούτε ένα ευρώ για υπερωρίες”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

O ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-111849-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-111908-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-111927-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-111942-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-112000-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-112022-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-112044-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-112103-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-112118-pm-bmp

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-112132-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-112151-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-112244-pm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-26112016-112300-pm-bmp

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο ““Όλοι μαζί μάλλον δεν ζούμε εδώ στο Άνω και στο Κάτω Καλαμάκι”

  • 27/11/2016 at 7:22 μμ
    Permalink

    ΑΠΟΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»,ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 26-11-2016
    ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 2,5% ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΠΡΟΧΩΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2015, 2% ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 2016 ,2%.
    Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ 20% ΕΩΣ ΤΟ 2019.ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
    ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑ 50% ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 80% ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 20,000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 50% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 25,000 ΕΥΡΩ
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΩΝ 19,000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΙΩΡΟ!
    ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ Γ ΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ Η ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;
    Κὠστας Σιακαβἐλλας

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.