Βρέθηκε στην Αργυρούπολη η 13χρονη Ζωή




zoiargykolaz

Bρέθηκε στο μετρό της Αργυρούπολης, σε κατάσταση σοκ, η 13χρονη Ζωή Μπουρατά η οποία είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Κυριακής από το σπίτι της στην Πετρούπολη.

Οι γονείς του είχαν ανησυχήσει καθώς το παιδί το απόγευμα της Κυριακής, είχε ζητήσει από τη μητέρα του να πάει μέχρι το περίπτερο για να αγοράσει ένα κρουασάν.
Λίγο αργότερα της τηλεφώνησε και την ενημέρωσε ότι θα καθυστερούσε καθώς βρήκε μια φίλη της στον δρόμο. Από εκείνη τη στιγμή αγνοούνταν και οι γονείς του επικοινώνησαν με τις αρχές και στην συνέχεια βγήκε amber alert για το 13χρονο κορίτσι.

Η 13χρονη μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της  Ασφαλείας Αττικής, για να εξεταστεί από παιδοψυχολόγο, ώστε να φωτιστούν σκοτεινές πτυχές γύρω από την υπόθεση της εξαφάνισης της.

H ανακοίνωση από το  Χαμόγελο του Παιδιού:

Στις 17 Οκτωβρίου βρέθηκε η Μπουραντά Ζωή, 13 ετών η οποία είχε εξαφανιστεί στις 16/10/16 από την περιοχή της Πετρούπολης. Η Ζωή είναι καλά στην υγεία της.

 Αξίζει να αναφερθεί πως η Συντονιστική Υπηρεσιακή Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Εξαφάνισης Παιδιών «Θανάσης Μακρής» του Συλλόγου μας, βρέθηκε στην περιοχή εξαφάνισης της Ζωής από την πρώτη στιγμή με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών.

 Επιπλέον, στο σημείο βρίσκονταν και ο 10ος πυροσβεστικός σταθμός, με τον διοικητή τους αντιπύραρχο κύριο Βάγια Θεόδωρο καθώς και η 1η Ε.Μ.Α.Κ. με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

 Το Χαμόγελο Του Παιδιού βρίσκεται κοντά στη Ζωή και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής στήριξης.

 Ο Οργανισμός το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

  • Είναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Είναι μέλος του Δ.Σ στο Missing Children Europe.
  • Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International)
  • Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.
  • Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and SocialCouncil) των Ηνωμένων Εθνών
  • Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com
  • Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).
  • Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από site όπου ενδεχομένως να υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά

Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000

 Email: [email protected]  

www.hamogelo.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

zoiargy

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.